αν μεναμε στο σύνταγμα…..[απο τον Αλεξ]

Καλησπέρα ,

βρίσκω το εγχείρημα τόσο τολμηρό όσο και αναγκαίο !
Πολύ κουβέντα γίνετε , για τον ρόλο της «Αριστεράς» & των «Συνδικάτων» (με ιδιαίτερη σημασία τα εισαγωγικά) , στις σημερινές συνθήκες έτσι όπως διαμορφώθηκαν , μετά και την εφαρμογή των οικονομικών μέτρων που επέβαλε το ΔΝΤ & η ΕΕ . Κατά τη γνώμη μου , τα δύο αυτά , «Αριστερά» και «συνδικάτα» , είναι και πρέπει να είναι , στενά συνδεδεμένα . Οποιο από τα δύο παρουσιάζει προβλήματα (ιδεολογικής γραμμής , τακτικής , σχεδιασμού , στρατηγικής ) στη δράση του και στη λειτουργία του , αυτόματα επηρεάζει το άλλο . Σήμερα , είναι ξεκάθαρο σε μένα , πως αυτό συμβαίνει .
Δημοσκοπικές έρευνες , (το γνωρίζουν όμως και οι παροικούντες εν τη Ιερουσαλήμ) , δείχνουν την απαξίωση των εργαζομένων , απέναντι στα «συνδικάτα» τους (κύρια στα δευτεροβάθμια αλλά και στα τριτοβάθμια) , οδηγώντας εκ των πραγμάτων , τους ίδιους , σε απαξίωση και των κομμάτων της «Αριστεράς» . Η τάση αυτή της απαξίωσης , είναι αμφίδρομη . Τα λαϊκά στρώματα , δείχνουν να αγνοούν (;) τα κόμματα της «Αριστεράς» , που φυσιολογικά , ταξικά , φύσει και θέσει τα εκφράζουν . Η «Αριστερά» , τα κόμματα της σήμερα , παρουσιάζουν μια αδυναμία , στο να εκφράσουν , να καθοδηγήσουν και σε τελικά ανάλυση (γιατί όχι) να ωφεληθούν , από την διαρκώς αυξανόμενη δυσαρέσκεια , των λαϊκών στρωμάτων , είτε αυτά ανήκουν αμιγώς στην Εργατική τάξη  είτε σε οποιοδήποτε άλλο πληττόμενο στρώμα του πληθυσμού .
Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο , μεγάλες ετερόκλητες (ταξικά ) πληθυσμού , να ενώνουν τις φωνές τους , πρωτόβουλα και κυρίως αυτόβουλα . Στήνονται Κινήματα , πρώτα σε τοπικό επίπεδο , που όμως (βοηθάει σ’ αυτό και η τεχνολογία) εύκολα ξεπερνούν τα στενά τοπικά όρια , με αιτήματα αρκετά προωθημένα για τα δεδομένα της ταξικής τους σύνθεσης !
Ετσι βλέπω (και το χαίρομαι σύντροφοι μου) , να γεννιούνται κινηματικές ομάδες τύπου «δεν πληρώνω – δεν πληρώνω» , «STOP στα διόδια» , με μεγάλη επιτυχία και ΓΕΝΙΚΗ αποδοχή και εσχάτως , ένα άλλο με την ονομάσια «23 φλεβάρη κλπ» , με γνωστό μεν περιεχόμενο , αλλά άγνωστη προς το παρών πορεία και επιτυχία .
Εγώ , εξ αιτίας της ταξικής μου θέσης , αδυνατώ να μην συμμετέχω σ’ αυτά και σ’ άλλα κινήματα .
Θεωρώ όμως , ότι η μεγαλύτερη επιτυχία , πέραν του γεγονότος της όσο γίνετε πολυπληθέστερης και μακροχρόνιας συμμετοχής , θα είναι και η προσέγγιση των κομμάτων της «Αριστεράς» στο κίνημα αυτό .
Η συμμετοχή μας , θα πρέπει να εξαναγκάσει τα κάθε λογής Πολιτ Μπιρό , να ανασκουμπωθούν , να βάλλουν πλάτη και να γίνουν στο τέλος , αυτά τα ίδια , οι οργανωτές τέτοιων κινημάτων και ακτιβίστικων ενεργειών .
Θα πρέπει , η συνεχής μας , δυναμική παρουσία , με κάθε μέσο , να τ’ αναγκάσει , να αποτάξουν τον μανδύα του πολιτικού καθωσπρεπεισμού και να μουν μπροστά . Δεν έχουν να χάσουν κάτι , αντίθετα θα έλεγα .
Τέλος , πιστεύω , ότι αυτή η κίνηση , θα χτυπηθεί αν δεν αποσιωπηθεί …
Ας είμαστε προετοιμασμένοι για όλα .
Καλή δύναμη Σύντροφοι , θα σας δω στην πλατεία
αλέκος


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: