120 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ δρομολογει η COSMOTE-ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ 23fl για ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ  ΣΤΟYΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΣΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΗΣ COSMOTE

Την δύναμη τους την …ξέρουμε!!!
Την δύναμη μας; Την ξέρουμε;

Και αν αρκεί εμείς να τη συνειδητοποιήσουμε, μήπως είναι πιο  εύκολο να συμπεριλάβουν την δύναμη ΜΑΣ, στις παραμέτρους της εξίσωσης τους;

Η Cosmote είναι μια κερδοφόρα εταιρία, με 2 δις ετήσιο κύκλο εργασιών και με μισθολογικό κόστος από τα χαμηλότερα στην διεθνή αγορά της κινητής τηλεφωνίας. Η διοίκηση της Cosmote αποφάσισε να προχωρήσει σε 120 απολύσεις εργαζομένων.

Όλοι Εμείς είμαστε εργαζόμενοι. Όλοι Εμείς  είμαστε ταυτόχρονα και καταναλωτές.Τα χρήματα μας, τα χρήματα των εργαζομένων, δεν είναι δυνατόν να  επιβραβεύουν, χυδαίες πρακτικές απόλυσης εργαζόμενων, προκειμένου να επιτευχθεί ακόμα μεγαλύτερη αύξηση κερδοφορίας των μετόχων της Cosmote.

Με τα δικά ΜΑΣ χρήματα αποκτούν την δύναμη ΤΟΥΣ.
Αλλά ΤΩΡΑ αποφασίζουμε η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ να είναι η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ.

Ως εργαζόμενοι συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους.
Ως καταναλωτές μποϋκοτάρουμε τα προϊόντα της Cosmote.

***************************************************************************************

[ΟΙ σημερινές εξελίξεις απο ΕΝΕΤ]

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σύλλογος των εργαζομένων στην Cosmote πρότεινε το «πάγωμα» των 120 απολύσεων που δρομολογεί η εταιρεία και να ξεκινήσει από το σημείο μηδέν η διαβούλευση. Η πλευρά της διοίκησης αντέτεινε ότι το πρόγραμμα έχει  ήδη παρουσιαστεί σε εργαζόμενους και πως ορισμένοι από αυτούς είτε έχουν συναινέσει να αποχωρήσουν λαμβάνοντας τις πρόσθετες παροχές είτε έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής σε αυτό. Οι εργαζόμενοι ζήτησαν επίσης από την Cosmote να δεσμευτεί ότι δεν θα προχωρήσει στην εφαρμογή παρόμοιου προγράμματος απολύσεων εντός του 2011, κάτι που η διοίκηση της εταιρείας δεν αποδέχθηκε.

Το υπουργείο Εργασίας φέρεται να πρότεινε συμβιβαστική λύση για πάγωμα του προγράμματος χωρίς επαναπρόσληψη όσων έχουν ήδη αποχωρήσει, όμως η πρόταση δεν έτυχε κοινής αποδοχής.

Στο μεταξύ, καθολική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στην 48ωρη απεργία που ξεκίνησε σήμερα το πρωί στην Cosmote. Αύριο απεργούν μαζί τους και οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ μετά από απόφαση της ομοσπονδίας των σωματείων για 24ωρη απεργία.


6 responses to “120 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ δρομολογει η COSMOTE-ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ

 • hotpaprika

  Αυτοί που απολύονται πόσες ώρες δούλευαν την εβδομάδα;

 • 120 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ δρομολογει η COSMOTE – ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ « Κανάλι

  […] 120 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ δρομολογει η COSMOTE – ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ Filed under: Οικονομικη κρίση,οικονομία — Kanali @ 3:22 πμ Tags: 13flevari, cosmote, απολύσεις, αλληλεγγύη, ανεργία           αναδημοσίευση από το blog 23flevari […]

 • arkoudi

  Πολίτες ξυπνήστε!! 2.350 οικογένειες στο δρόμο επειδή ξαφνικά αποφάσισαν να κάνουν «οικονομία», ώστε να μη μειωθεί στο ελάχιστο το τεράστιο χρηματικό απόθεμα που υπάρχει! Επειδή είδαν ότι συμπαραστεκόμαστε στους 120 συναδέλφους μας σα να είμαστε οι ίδιοι απολυμένοι, σκέφτηκαν να μας απολύσουν όλους για να μπούμε στο πετσί του ρόλου. Πού είναι το απαράδεκτο υπουργείο εργασίας?? Να σημειωθεί ότι την προηγούμενη -για να μην πω την ίδια- μέρα μας υπόσχονταν μπόνους παραγωγικότητας (μιλάμε για καμμιά 200αριά ευρουλάκια, όχι τίποτα εκατομμύρια), υπογραφή συλλογικής σύμβασης, διαβεβαίωναν ότι δεν θα γίνει καμμία απόλυση, μας παρουσίαζαν τα εξαιρετικά αποτελέσματα της έρευνας ικανοποίησης πελατών και αλληλοσυγχαιρόμασταν που πηγαίνουμε τόσο καλά ως εταιρεία. Το τάιμιγκ δεν ήταν τυχαίο, θέλουν να περάσουν το μήνυμα ότι μπορώ να σε «πατήσω» όποτε θέλω!!! Περιμένουμε από τους συνδρομητές μας ΣΤΗΡΙΞΗ, γιατί κι εμείς τους στηρίζουμε 13 χρόνια τώρα, όταν χάνουν ή μπλοκάρουν το κινητό, 13 χριστούγεννα, 13 πάσχα, 13 καθαρές δευτέρες, 13 25ες Μαρτίου, 13 28ες Οκτωβρίου, όλες τις εποχές του χρόνου, όλο το 24ωρο, σε 4.628 ξενύχτια, γαντζωμένοι πάνω στις κεραίες, στα σύνορα, με ό,τι καιρικές συνθήκες μπορείτε να φανταστείτε, ταξιδεύοντας για ώρες σε όλη την Ελλάδα, στα απομακρυσμένα νησιά, σε τηλεφωνικά κέντρα, στα καταστήματα, ερχόμενοι πολλές φορές αντιμέτωποι για χάρη της εταιρείας με την αγανάκτησή σας και δρώντας άμεσα για την εξυπηρέτηση του έλληνα συνδρομητή, αλλά με και την ευγνωμοσύνη σας, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό μας σε περιπτώσεις εθνικής εγρήγορσης (βλ. Ολυμπιακούς 2004, Σεισμός Αθήνας, κ.ά.). Όπως λέει χαρακτηριστικά συνάδελφος, μας πήραν 20 χρονών παλληκαράκια, τους δώσαμε τα καλύτερα και πιο παραγωγικά μας χρόνια, φέραμε την εταιρεία με το σκληρό μόχθο μας στην 1η θέση, και αυτό είναι το Ευχαριστώ: Μέσα σε ένα βράδυ μας απολύουν όλους, 2.350 οικογένειες, μας πετάνε στο δρόμο, επειδή είμαστε ακριβοί (δηλ. πάνω από 500 ευρώ), για μην διακόψουμε την υπερεκτίναξη των κερδών τους. Εάν η πιο κερδοφόρα επιχείρηση «σκοτώνει» όλο το μόνιμο προσωπικό σε μία στιγμή, τι θα κάνετε όλοι εσείς οι υπόλοιποι???

 • Γιάννης Παπαϊωάννου

  Άρθρο 23.Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

  1. Καθένας έχει το δικαίωμα να εργάζεται και να επιλέγει ελεύθερα το επάγγελμα του, να έχει δίκαιες και ικανοποιητικές συνθήκες εργασίας και να προστατεύεται από την ανεργία.

 • arkoudi

  Αγαπητοί φίλοι. Σας ευχαριστούμε από τα βάθη της ψυχής μας.
  Η αντίδρασή σας είναι η υγιής αντίδραση που θα έπρεπε να έχουν όλοι οι πολίτες. Το θέμα δεν είναι οι απολύσεις 120 μη παραγωγικών υπαλλήλων σε μια χρεωκοπημένη εταιρεία. Είναι το άκρως αντίθετο: Κατα συρροήν και κατα βούλησιν απολύσεις χωρίς τέλος, που παρουσιάζονται με τη μορφή εθελουσίας εξόδου, παραγωγικότατων εργαζομένων, με υποχρεώσεις που δεν μπορείτε να φανταστείτε (όπως πολλοί συμπολίτες μας), από μία εταιρεία που 13 χρόνια τώρα έχει συνάψει μαζί μας την εξής άγραφη άτυπη συμφωνία δεοντολογίας: Εργαστείτε όσο μπορείτε καλύτερα για μένα, δώστε και την ψυχή σας, και εγώ θα συνεχίσω να σας δίνω ψωμί. Εάν δεν εργαστείτε όπως περιμένω, η θέση σας κινδυνεύει. Και εμείς λοιπόν, δίναμε και την ψυχή μας. Για να παει καλά η εταιρεία, να έχουμε ικανοποιημένους συνδρομητές, να έχουμε εμεις ψωμί, αλλά και να υπάρχει δίκαιο αντίκρυσμα σε αυτό το δούναι και λαβείν. Κοινώς, να δίνουμε πίσω στην εταιρεία μας δουλειά που να αντιστοιχεί στον αξιοπρεπή μισθό των 1000 περιπου ευρώ, με τον οποίο μας ανταμοίβει. Αυτό διαλύθηκε στις 28/2/2011 όταν χωρίς αιτία, χωρίς ντροπή και χωρίς προηγούμενο ανακοινώθηκαν 120 απολύσεις από την Cosmote και άλλες τόσες από το Γερμανό. Γιατί ναι μεν η εταιρεία ανθεί (άρα κερδίζει από την παραγωγή μας), αλλά οι εργαζόμενοι δεν σημαίνουν πλέον τίποτα για τους διοικούντες. Να σημειωθεί ότι η Cosmote έχει ήδη παρα πολλούς «εξωτερικούς συνεργάτες», υπαλλήλους από εταιρείες δανεισμού εργαζομένων. Προφανώς «γλυκάθηκαν» με την φθηνή εργασία και εξολοθρεύουν όσους πληρώνονται ανθρώπινα. Σύντομα μετά τους 120 και αφού είδαν την αντίδρασή μας, γενίκευσαν τον θέμα και απευθύνθηκαν σε όλους μας. Με λίγα λόγια επιθυμούν να φύγει ένα ποσοστό από τους «υπαλλήλους Cosmote», αδιάφορο ποιοι θα είναι αυτοί. Είναι ξεκάθαρο ότι τους ενοχλεί που δεν πληρωνόμαστε με 500 ευρώ και η σύμβασή μας είναι αορίστου χρόνου (ιδιωτικού δικαίου προς αποφυγήν παρεξηγήσεων). Οι επιλογές που μας δίνονται είναι πάρε την προσφορά αποζημίωσης που σου δίνω ή απολύεσαι κανονικά. Θα το ονομάζατε αυτό εθελουσία?? Θα έπρεπε λοιπόν όλους μας να μας εξοργίζει αυτό. Είναι η αρχή του κύματος που θα ακολουθήσει και θα μας πάρει όλους παραμάζωμα! Ένα κύμα που –θέτοντας το παράδειγμα- ξεκινάει από μία γερμανική ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ εταιρεία και απευθύνεται σε Έλληνες εργαζόμενους! Τι θα κάνετε ως πολίτες? Θα το αφήσετε να περάσει έτσι? Όταν το δούμε να εξαπλώνεται στη χώρα θα είναι αργά. Αυτό που πρέπει να αντιληφθούμε είναι η Cosmote στην προκειμένη περίπτωση χρησιμοποιείται ως σύμβολο για όλους μας! Μετά από εμάς, θα υπάρχει προηγούμενο για κερδοφόρες ή –ακόμα περισσότερο- μη επιχειρήσεις. Σας ευχαριστούμε όλους για τη στήριξη..

 • CosmoUser

  Όλα αυτά τα χρόνια οι εργοδότες μας έπαιρναν τα αυτιά με όμορφα λόγια, και «δουλεύετε σε μια υπέροχη εταιρεία» και «ανήκετε στην οικογένεια της cosmote» και «το ανθρωποκεντρικό πρόσωπο της εταιρείας» και (από διευθυντικό στέλεχος) «για όποιον είναι καλός υπάλληλος, εγώ προσωπικά δεν πρόκειται να βάλω την υπογραφή μου για να φύγει». Ε, λοιπόν κύριοι, πλέον δεν ανήκουμε στην οικογένεια της Cosmote. Ορφανοί μείναμε! Αυτό που δεν έχει καταλάβει η διοίκηση, είναι ότι δεν μπορεί να απολύει εργαζόμενους άνευ λόγου και αιτίας, γιατί απλούστατα, ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Η COSMOTΕ! Εμείς και οι συνδρομητές! Όλοι μαζί εμείς έχουμε τη δύναμη στα χέρια μας..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: