Να μην περάσουν οι βάρβαρες απολύσεις στις ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Λάβαμε ανακοίνωση του Συντονισμού Σωματείων Δημοσιου  και Ιδιωτικού Τομέα  και ευχαρίστως την αναδημοσιεύουμε

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ  ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ  ΤΟΜΕΑ
ΝΑ  ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ


ΚΟΙΝΟΣ  ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ  ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ-ΠΑΛΛΑΙΚΟΣ  ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ!


Ο «Συντονισμός των Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα» συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων σε ΟΤΕ-COSMOTE-ΓΕΡΜΑΝΟ-E VALUE ενάντια στις επιταγές της Deutche Telekom, που δείχνει την πόρτα σε 270 εργαζόμενους μέχρι στιγμής στο σύνολο του ομίλου, αν υπολογιστούν και αυτές στα καταστήματα «Γερμανός». Ακόμα, η εργοδοσία έχει ανακοινώσει τη μείωση των αποδοχών και την αύξηση του ωραρίου εργασίας στον Όμιλο. Οι μαζικές απολύσεις και οι συνολικότερες αλλαγές σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων στον ΟΤΕ, προαναγγέλλουν μια νέα άγρια επίθεση της κυβέρνησης και της εργοδοσίας κατά των εργαζομένων στις πρώην ΔΕΚΟ.
Ο στόχος των 120 απολύσεων στην πιο κερδοφόρα εταιρία του ομίλου αλλά και ολόκληρου του κλάδου κινητής τηλεφωνίας, δεν είναι άλλος παρά να αναπτύξει ακόμα περισσότερο την κερδοφορία της εργοδοσίας, ενώ με πρόσχημα την κρίση η διοίκηση επιχειρεί να επιβάλλει ταυτόχρονα μέτρα σκληρής λιτότητας και αλλαγής των εργασιακών σχέσεων και για τους εργαζόμενους στον όμιλο
Η ίδια επίθεση βρίσκεται σε εξέλιξη σε ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ. Απολύσεις στην Wind, και την Vodafon, απολύσεις και επιβολή ατομικών συμβάσεων μείωσης μισθού στην Intracom (με εξώδικη απειλή άμεσης απόλυσης!) κα. Ο κλάδος αιχμή των νέων τεχνολογιών, με τεράστια κερδοφορία για πάνω από δυο δεκαετίες, κερδοφόρος, προκειμένου να κρατήσει και να αναπτύξει την κερδοφορία του πετάει στον δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους από αυτούς που τόσα χρόνια ξεζούμιζε!
Τα  μέτρα αυτά λειτουργούν αντικειμενικά  σαν πιλότος για την επίθεση σε όλο τον ιδιωτικό τομέα και της πρώην ΔΕΚΟ, μετά το πράσινο φως που πήραν από την κυβέρνηση μέσα από την τεράστια μείωση των αποζημιώσεων και την ουσιαστική απελευθέρωση των απολύσεων.
Στόχος τους δεν είναι μόνο η μείωση του λειτουργικού ή μισθολογικού κόστους – άλλωστε το μισθολογικό κόστος δεν ξεπερνά το 10%, αλλά το πέρασμα της αντιδραστικής πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ- ΔΝΤ, της περιοδικής-ελαστικής εργασίας, των ατομικών συμβάσεων, της λιτότητας και της μαζικής ανεργίας. Ο εκβιασμός των εργαζόμενων για συνολική αλλαγή των εργασιακών όρων για να αποδεχτούν να δουλεύουν υποταγμένοι σε όποιο ρυθμό και με όποιες συνθήκες επιβάλλει κάθε φορά το κεφάλαιο. Να ξεφορτωθούν εργαζόμενους που εργάζονται με τους συλλογικά κατοχυρωμένους όρους εργασίας, για αυτό άλλωστε την ίδια στιγμή που κάνει λόγο για κρίση υπόσχεται πακέτα αποζημιώσεων για όσους εργαζόμενους αποδεχτούν «τη λύση της συνεργασίας».
Με  τον ίδιο τρόπο θυσιάζουν εκατομμύρια  εργαζόμενους σε όλη την Ευρώπη, ετοιμάζονται στις 25 Μάρτη να προωθήσουν το «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας» που σημαίνει διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, ισόβια λιτότητα και φτώχεια ή προωθούν συγχωνεύσεις-καταργήσεις οργανισμών Υγείας, σχολείων και συγκοινωνιακών φορέων μεταφέροντας όλο το κόστος λειτουργίας στο λαό, στο όνομα της «εξυγίανσης».
Η πολιτική αυτή είναι απόλυτη ταξική επιλογή, μονόδρομος για τη διέξοδο του κεφαλαίου από την κρίση, όχι για τους εργαζόμενους και τις ανάγκες τους.
ΝΑ  ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.
Μέσα  από συνελεύσεις και άλλες μαζικές διαδικασίες, σε ΑΜΕΣΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ. Σε συμμαχία με τους άλλους αγωνιζόμενους κλάδους, με νέες ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ να παλέψουμε να ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, της ΕΕ και του ΔΝΤ, σε ρήξη με την κυβέρνηση που την εφαρμόζει και τους «πρόθυμους» τραπεζίτες, καναλάρχες, μεγαλοεκδότες και υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Να διαλέξουμε την αγωνιστική διέξοδο, που είναι ο μόνος τρόπος για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων μας.
ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ  ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ – ΚΑΜΙΑ  ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ  ΤΟΥΣ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑΑΥΞΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑΜΕΙΩΣΗ ΩΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟΔΟΧΩΝ


One response to “Να μην περάσουν οι βάρβαρες απολύσεις στις ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

  • aggeliko2000

    Αγαπητοί φίλοι. Σας ευχαριστούμε από τα βάθη της ψυχής μας.
    Η αντίδρασή σας είναι η υγιής αντίδραση που θα έπρεπε να έχουν όλοι οι πολίτες. Το θέμα δεν είναι οι απολύσεις 120 μη παραγωγικών υπαλλήλων σε μια χρεωκοπημένη εταιρεία. Είναι το άκρως αντίθετο: Κατα συρροήν και κατα βούλησιν απολύσεις χωρίς τέλος, που παρουσιάζονται με τη μορφή εθελουσίας εξόδου, παραγωγικότατων εργαζομένων, με υποχρεώσεις που δεν μπορείτε να φανταστείτε (όπως πολλοί συμπολίτες μας), από μία εταιρεία που 13 χρόνια τώρα έχει συνάψει μαζί μας την εξής άγραφη άτυπη συμφωνία δεοντολογίας: Εργαστείτε όσο μπορείτε καλύτερα για μένα, δώστε και την ψυχή σας, και εγώ θα συνεχίσω να σας δίνω ψωμί. Εάν δεν εργαστείτε όπως περιμένω, η θέση σας κινδυνεύει. Και εμείς λοιπόν, δίναμε και την ψυχή μας. Για να παει καλά η εταιρεία, να έχουμε ικανοποιημένους συνδρομητές, να έχουμε εμεις ψωμί, αλλά και να υπάρχει δίκαιο αντίκρυσμα σε αυτό το δούναι και λαβείν. Κοινώς, να δίνουμε πίσω στην εταιρεία μας δουλειά που να αντιστοιχεί στον αξιοπρεπή μισθό των 1000 περιπου ευρώ, με τον οποίο μας ανταμοίβει. Αυτό διαλύθηκε στις 28/2/2011 όταν χωρίς αιτία, χωρίς ντροπή και χωρίς προηγούμενο ανακοινώθηκαν 120 απολύσεις από την Cosmote και άλλες τόσες από το Γερμανό. Γιατί ναι μεν η εταιρεία ανθεί (άρα κερδίζει από την παραγωγή μας), αλλά οι εργαζόμενοι δεν σημαίνουν πλέον τίποτα για τους διοικούντες. Να σημειωθεί ότι η Cosmote έχει ήδη παρα πολλούς «εξωτερικούς συνεργάτες», υπαλλήλους από εταιρείες δανεισμού εργαζομένων. Προφανώς «γλυκάθηκαν» με την φθηνή εργασία και εξολοθρεύουν όσους πληρώνονται ανθρώπινα. Σύντομα μετά τους 120 και αφού είδαν την αντίδρασή μας, γενίκευσαν τον θέμα και απευθύνθηκαν σε όλους μας. Με λίγα λόγια επιθυμούν να φύγει ένα ποσοστό από τους «υπαλλήλους Cosmote», αδιάφορο ποιοι θα είναι αυτοί. Είναι ξεκάθαρο ότι τους ενοχλεί που δεν πληρωνόμαστε με 500 ευρώ και η σύμβασή μας είναι αορίστου χρόνου (ιδιωτικού δικαίου προς αποφυγήν παρεξηγήσεων). Οι επιλογές που μας δίνονται είναι πάρε την προσφορά αποζημίωσης που σου δίνω ή απολύεσαι κανονικά. Θα το ονομάζατε αυτό εθελουσία?? Θα έπρεπε λοιπόν όλους μας να μας εξοργίζει αυτό. Είναι η αρχή του κύματος που θα ακολουθήσει και θα μας πάρει όλους παραμάζωμα! Ένα κύμα που –θέτοντας το παράδειγμα- ξεκινάει από μία γερμανική ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ εταιρεία και απευθύνεται σε Έλληνες εργαζόμενους! Τι θα κάνετε ως πολίτες? Θα το αφήσετε να περάσει έτσι? Όταν το δούμε να εξαπλώνεται στη χώρα θα είναι αργά. Αυτό που πρέπει να αντιληφθούμε είναι η Cosmote στην προκειμένη περίπτωση χρησιμοποιείται ως σύμβολο για όλους μας! Μετά από εμάς, θα υπάρχει προηγούμενο για κερδοφόρες ή –ακόμα περισσότερο- μη επιχειρήσεις. Σας ευχαριστούμε όλους για τη στήριξη..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: