ΒΑΡΙΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤ ΣΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!

Πραγματικό σοκέχει προκαλέσει η είδηση για τον βαρύ τραυματισμό, διαδηλωτή ο οποίος διακομίστηκε σε προθανάτια κατάσταση και με υποσκληρίδιο αιμάτωμα στο Γενικό Κρατικό Νικαίας.

Ο ένας εκ των τραυματιών είναι σοβαρά τραυματισμένος στο κεφάλι από χτύπημα γκλομπ! Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο 32χρονος, διαδηλωτής μέλος του ΝΑΡ, χτυπήθηκε πολύ σοβαρά στην οδό Πανεπιστημίου από τα ΜΑΤ και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο χειρουργείο στο νοσοκομείο της Νίκαιας.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι γιατροί καταφεραν να σταματήσουν την αιμορραγία αλλά δεν μπορούν να εγγυηθούν τίποτα για τη ζωή του!!!


Η Τοπική Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νικαίας, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:


Ανακοίνωση Τοπικής Επιτροπής ΕΙΝΑΠ Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας

11/5/2011

Σήμερα γίναμε μάρτυρες της ατέλειωτης και ασύλληπτης βαρβαρότητας που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση των μνημονίων προκειμένου να καταστείλει κάθε υγιή αντίδραση πολίτη που αντιστέκεται στα σχέδια που απεργάζεται το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο και εφαρμόζουν πιστά οι υπηρέτες τους στη χώρα.

Δεκάδες τραυματισμένοι – χτυπημένοι από τα ΜΑΤ διαδηλωτές διακομίστηκαν με το ΕΚΑΒ ή ήλθαν μόνοι τους στο νοσοκομείο μας. Οι περισσότεροι με θλαστικά τραύματα στο κεφάλι. Ανάμεσά τους 30χρονος διαδηλωτής που διακομίστηκε σε βαριά, προθανάτιο κατάσταση, με ανισοκορία και τεράστιο επισκληρίδιο αιμάτωμα. Αυτήν τη στιγμή χειρουργείται από συναδέλφους μας που αγωνίζονται να σώσουν τη ζωή του.

Καταγγέλλουμε την αστυνομική αυθαιρεσία και βαρβαρότητα.

Καταγγέλλουμε όλα τα μέλη της Ελληνικής Κυβέρνησης και τον πρωθυπουργό της χώρας για την δολοφονική απόπειρα ενάντια στον συγκεκριμένο συμπολίτη μας που είναι σε βαριά κατάσταση και κινδυνεύει η ζωή του, αλλά και ενάντια σε όλους τους άλλους διαδηλωτές.

Η βία και η καταστολή ενάντια στο λαό που αντιστέκεται έχουν κοντά ποδάρια.

Η κυβέρνηση, με την ασύστολη τακτική του βιασμού όλων των λαϊκών δικαιωμάτων που είναι απαραίτητα για την επιβίωση, αλλά και με την ωμή άσκηση βίας που άμεσα απειλεί τις ζωές συμπολιτών μας, το μόνο που καταφέρνει είναι να μεγαλώνει το πείσμα και την απόφαση που έχουμε πάρει να αγωνιστούμε μέχρις εσχάτων για να έχει ο λαός μας ψωμί, παιδεία και ελευθερία.

Δεν θα ησυχάσουμε μέχρις ότου τιμωρηθούν οι ένοχοι της δολοφονικής απόπειρας! Δεν θα ησυχάσουμε μέχρις ότου κερδίσει ο λαός μας όλα όσα δικαιούται!

Πηγή ΙΣΚΡΑ –> εδώ

Φωτογραφίες Guardian

 

Για το προσωπικό blog του Γιάννη Καφκά κλικ –> εδώ

 

 


23 responses to “ΒΑΡΙΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤ ΣΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!

 • Kanali

  Το χειρουργείο τελείωσε. Ο τραυματίας είναι σε κρίσημη κατάσταση και θα είναι για τις επόμενες ημέρες.
  Είναι φωτογράφος από τον χώροι του ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
  Πολλοί τραυματίες οι περισσότεροι απο τον χώρο του ΚΚΕ (μ-λ)

 • pentanostimi

  ανακοινωση του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗ
  Καταγγέλλουμε την πρωτοφανούς βιαιότητας επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων των ΜΑΤ ενάντια στην ειρηνική πορεία των διαδηλωτών στα πλαίσια της σημερινής πανελλαδικής απεργίας που είχε σαν αποτέλεσμα το βαρύτατο τραυματισμό ενός 30χρονου με αβέβαιη την κατάσταση της υγείας του, ενώ δεκάδες άλλοι βρίσκονται στα νοσοκομεία. Η κυβέρνηση φέρνει ακέραια την ευθύνη για την σημερινή βάναυση και αναίτια δολοφονική επίθεση .

  Είναι φανερό πως όσο εντείνεται η ανάλγητη και αντικοινωνική πολιτική της κυβέρνησης τόσο πιο βάρβαρη και αυταρχική είναι η στάση της απέναντι στους εργαζόμενους και στο λαό που αντιστέκεται .

  Ο αγώνας ενάντια στο μνημόνιο δεν καταστέλλεται. Απέναντι στον ολισθηρό δρόμο του αυταρχισμού της βίας και του εκφασισμού της κοινωνίας ορθώνουμε τους μαζικούς, ειρηνικούς, ενωτικούς αγώνες για την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής της.

  To Γραφείο Τύπου

 • pentanostimi

  Προς ΕΣΗΕΑ : «Η δημοσίευση είναι η Ψυχή της Δικαιοσύνης». Δεν έχετε ψυχή. Και πολλά αλλα…
  (Kostas Vaxevanis στο twitter)

 • Kanali

  Μετά το πέρας του χειρουργείου έγινε η επίσημη ανακοίνωση από τους θεράποντες ιατρούς. Σύμφωνα με την ανακοίνωση τραυματίας είναι ο Ι…… Κ….., 31 ετών. Διακομίστηκε με κατάγματα κρανίου και εκτεταμένο αιμάτωμα. Έγινε κρανιοτομία για αφαίρεση αιματώματος. Η επέμβαση ήταν επιτυχής και ο ασθενής μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ. Παρά τη σχετική σταθεροποίηση η κατάσταση κρίνεται κρίσιμη.

  Οι γιατροί δήλωσαν ότι δεν μπορούν να εκτιμήσουν από τι όργανο προήλθαν τα τράυματα “είναι πιθανό να μην επήλθαν από απλό γκλόμπ”, “εάν δεν είχαμε παρέμβει άμεσα θα μπορούσε να είναι νεκρός ή εγκεφαλικά νεκρός” συνέχισαν.

  Σύμφωνα με την ανακοίνωση υπάρχουν κι άλλοι τραυματίες, τα τράυματά τους δεν κρίνονται σοβαρά.

  Κατέληξαν ότι “αυτός που φέρει τέτοιου είδους πλήγματα , κατά τη γνώμη μας, έχει δολοφονική πρόθεση”.

  Κωστας Παπαδόπουλος
  http://opateras.blogspot.com/

 • pentanostimi

  ΕΠΙΣΗΜΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ
  Ο τραυματίας Καυκάς Ιωάννης ετών 31 προσεκομίσθη στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ γύρω στις 14.45, μετά από αναφερόμενο ξυλοδαρμό.
  Η κλινική εξέταση ανέδειξε εξωτερικά τραύματα στο κρανίο, κυρίως δεξιά και ωτορραγία σύστοιχα. Παρουσίαζε σταδιακή έκπτωση του επιπέδου συνείδησης, και μέχρι την ολοκλήρωση της παροχής πρώτων βοηθειών παρουσίασε κώμα με συνοδό ανισοκορία και χρειάστηκε να διασωληνωθεί επειγόντως.
  Ο απεικονιστικός έλεγχος με επείγουσα αξονική τομογραφία εγκεφάλου ανέδειξε κατάγματα κρανίου και εκτεταμένο επισκληρίδιο αιμάτωμα δεξιού ημισφαιρίου, με αξιόλογη παρεκτόπιση της μέσης γραμμής του εγκεφάλου.
  Οδηγήθηκε επειγόντως στο χειρουργείο όπου υποβλήθηκε σε κρανιοτομία για αφαίρεση του αιματώματος, αποσυμπίεση του εγκεφάλου και ανάσχεση της αιμορραγίας. Η επέμβαση ήταν επιτυχής. Ο ασθενής νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας υπό φαρμακευτική καταστολή και μηχανικό αερισμό.
  Παρά την σχετική σταθεροποίηση η κατάσταση παραμένει κρίσιμη.
  Το ανακοινωθέν υπογράφουν:
  Ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας και συντονιστής Διευθυντής της Β’ Χειρουργικής Κλινικής Σταμάτιος Πίνης
  Ο θεράπων Ιατρός επιμελητής Α’ της Νευροχειρουργικής Κλινικής Παναγιώτης Παπανικολάου

 • ο κύριος αμ

  Το χτεσινό γεγονός , το ΦΟΝΙΚΟ στην 3η Σεπτεμβρίου , ήταν το προανάκρουσμα του τι θα συνέβαινε σήμερα . Υπήρξα μάρτυρας περιστατικών , όπου χρυσαυγίτες , απροσχημάτιστα , σταματούσαν και ήλεγχαν ανυποψίαστους περαστικούς στην Αχαρνών . Λίγα μέτρα πιο κάτω , άλλος ανυποψιαστος πολίτης , πιθανόν Πακιστανός , δέχτηκε επίθεση στο κατάστημα του από γνωσούς / άγνωστους .
  Πολλά θέματα ανοίγουν . Μέσα σ΄όλα θα πρέπει να ανοίξει και η άνευ όρων «παράδοση» της περιοχής του Αγ. Παντελεήμονα , στην ανεξέλεγκτη δράση των νεοναζί . Επίσης χτες το βράδυ , τα κολοκάναλα με τους δήθεν ρεπόρτερς και άλλους παπαγάλους , καλούσαν , την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να αναστείλουν την απεργία , υπό τον φόβο των επεισοδίων . Που γνώριζαν ότι θα γίνουν επεισόδια ;
  Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον , θα περιμένω την στάση της πεφωτισμένης ηγεσίας του ΚΚΕ , σχετικά με την δολοφονική επίθεση ενάντια στον διαδηλωτή . Από τα βίντεο που κυκλοφόρησαν , φαίνεται καθαρά , ότι οι διμοιρίες των ΜΑΤ , που δείχνουν την μεγαλύτερη αγριότητα , είναι αυτές που διατηρούν ισχυρούς δεσμούς , με τις ομάδες της χρυσής αυγής και τους άλλους παρακρατικούς (για όσους γνωρίζουν τον τρόπο που αναγνωρίζονται) . Αυτό φυσικά το γνωρίζει και ο παπουτσής και οι υφιστάμενοι του , οι οποίοι φέρουν και την ευθύνη για την κατάσταση .

 • Κατερίνα

  Ο Παπουτσής να τραβαει τις κουρτίνες αυτής τη θλιβερης μεταπολιτευσης, ως Υπουργός Χωροφυλακής. Όχι ότι περιμένω και τίποτα περισσότερο απο το να ξεπλυνει τα χερια του απο το αιμα μεσα στην λεκάνη του βάρβαρου …σοσιαλισμού τους

 • pentanostimi

  ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΜΕ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ ΤΗς ΕΛΑΣ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ?ΗΤΑΝ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ?

  ΕΠΙΣΗΣ δειτε και ΑΥΤΟ
  http://odromos.wordpress.com/2011/05/11/%CF%83%CE%BF%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%AC-%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%8C%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BD/

 • ο κύριος αμ

  Τα σκυλιά του κράτους και του παρακράτους , βρήκαν την χρυσή ευκαιρία , να λιανίσουν κεφάλια .
  Όσο , τα κόμματα της Αριστεράς και συγκεκριμένα το ΚΚΕ και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ολιγωρούν και στέκονται μόνο σε χλιαρές ανακοινώσεις του τύπου «καταδικάζουμε…κλπ» , προκοπή το κίνημα δεν θα βρει .
  Να απαιτήσουμε τώρα , από τις ηγεσίες των κομμάτων , να καλέσουν τον λαό , σε παλαική συγκέντρωση ΑΥΡΙΟ κι όλας αν είναι δυνατόν .
  Αν έχουν τα @@@@@@ δηλαδή

 • pentanostimi

  > ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ
  >
  >
  >
  > Η κυβέρνηση του ΔΝΤ και του Μνημονίου, για να επιβάλει την αντιλαϊκή
  > πολιτική της, καταφεύγει στην αστυνομική βαρβαρότητα και προωθεί τη
  > φασιστική βία.
  >
  > ΚΑΤΩ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
  >
  > Στην πανεργατική διαδήλωση της 11ης Μαΐου ορδές αστυνομικών επιτέθηκαν
  > απρόκλητα τραυματίζοντας δεκάδες διαδηλωτές και οδηγώντας στα πρόθυρα του
  > θανάτου τον Γ.Κ.
  >
  > ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ
  >
  > ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΟΥΝ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ
  >
  > ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ
  >
  > ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ
  >
  > Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και η νεολαία αντιστεκόμαστε στην κυβερνητική
  > επίθεση με τους μαζικούς συντονισμένους αγώνες μας .
  >
  > Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ
  >
  >
  >
  > Διαδήλωση Πέμπτη 12 Μαΐου 6 μ.μ, Προπύλαια
  >
  >
  >
  > ΑΚΟΑ
  >
  > Αντιεξουσιαστική Κίνηση
  >
  > ΑΝΤΑΡΣΥΑ
  >
  > ΑΡΑΝ
  >
  > Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα
  >
  > ΚΚΕ-ΜΛ
  >
  > ΚΟΚΚΙΝΟ
  >
  > ΝΑΡ – Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση
  >
  > Νεολαία Συνασπισμού
  >
  > Ξεκίνημα
  >
  > ΟΚΔΕ
  >
  > ΟΚΔΕ – Σπάρτακος
  >
  > ΣΕΚ
  >
  > Συνασπισμός
  >
  >
  >
  >

 • Κατερίνα

  Προσωπικά λοιπόν να πω ότι νοιωθω άσχημα να σχολιάζω και να μην ειμαι όχι να φωνάζω,να ουρλιάζω με όλη τη δυναμη της φωνης μου. Αυτές οι διαδικτυακες εξεγερσεις μου θυμιζουν κάτι trendy εναλλακτικά θερετρα διακοπών.

  Αν όνως εγινε αυτό, με πληρη συναισθηση αυτου που λέω, το ΧΑΙΡΕΤΩ, το ΕΠΙΚΡΟΤΩ και ΕΠΑΥΞΑΝΩ! Επιτέλους αρχιζουν να κάνουν κάτι ουσιαστικά ορθό οι βουλευτες του ΣΥΡΙΖΑ περα απο το να περιφερουν απο καναλι σε καναλι την πολιτική ορθοτητα τους.

  Λετε να σοκαριστεί η κ.Τρέμη;

 • ο κύριος αμ

  Κι επειδή , δεν είμαι ανώνυμος και δεν έχω λόγους να κρυφτώ πίσω από ένα δήθεν ψευδώνυμο καλώντας τους ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΣ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΣΕΩΝ , δηλώνω πως με το ψευδώνυμο misteram , υπογράφει ο Αλέκος Μοριανόπουλος !

 • Kanali

  Λοιπόν τι γνωρίζω :
  Ο Λαφαζάνης και η Διώτη πήγαν στο Γενικό κρατικό όπως είναι γνωστό νωρίς μαζί με άλλα μέλη του του τμήματος δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ.
  Πήγαν στο γραφείο του προέδρου του νοσοκομείου για να ενημερωθούν για τους τραυματίες.
  Εκεί πήγε και ο εν λόγω προϊστάμενος της χωροφυλακής (που είναι και λίγο Ράμπο απ’ ότι με ενημέρωσαν) για να ζητήσει από τον πρόεδρο του νοσοκομείου στοιχεία για τους νοσηλευομένους.
  Ομάδα 30-40 ατόμων μπήκαν στο γραφείο του προέδρου και πήραν καροτσάκι τον χωροφύλακα φωνάζοντάς του «δεν έχεις δουλειά εδώ» κλπ κλπ και τον πέταξαν έξω από το νοσοκομείο.
  Αργότερα πήγαν στο νοσοκομείο ο Μπανιάς, η Ελένη Σταματάκη, ο Αλαβάνος και άλλοι.

 • ο κύριος αμ

  Και επειδή οι managers (μπορείτε να τους πείτε και διαχειριστές) περισσεύουν σ’ αυτόν τον ρημαδοτόπο , άρα και στα κόμματα , μία λύση υπάρχει .
  Ή στέκονται στο ύψος των περιστάσεων και όπως εγώ παίζω το την ύπαρξη της οικογένειας μου στο ντορβά και ΚΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΠΑΛΛΑΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΛΠ ΚΛΠ ή να πάνε σπίτι τους !

 • Kanali

  Από το γραφείο τύπου της Σοφίας Σακοράφα λάβαμε και αντιγράφουμε

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Η πολιτική τρομοκρατία, η δημιουργία με κάθε μέσο ενός ζοφερού κλίματος που σπέρνει μόνο φόβο στον Ελληνικό λαό για την επόμενη μέρα ήταν επιλογή-στυλοβάτης της πολιτικής του μνημονίου.

  Η σημερινή, άνευ αιτίας και αφορμής δολοφονική επίθεση με θύμα το διαδηλωτή Γ. Καύκα δείχνει ότι μαζί με την πολιτική τρομοκρατία έχει υιοθετηθεί και η με κάθε μέσο προληπτική καταστολή.

  Το λαϊκό κίνημα θα αντισταθεί σε αυτή τη λογική.

  Γραφείο Τύπου

 • pentanostimi

  Ανακοίνωση του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής

  Η σημερινή Γενική Απεργία και η μαχητική διαδήλωση χιλιάδων εργαζόμενων ολοκληρώθηκε με τραυματίες στα νοσοκομεία και ένα νέο άνθρωπο να κινδυνεύει η ζωή του.
  Η απρόκλητη αλλά και οργανωμένη εγκληματική επίθεση των ΜΑΤ εναντίον των διαδηλωτών υποδηλώνει την στροφή σε μεγαλύτερο αυταρχισμό και καταστολή σε αντιστοιχία με τις σκληρές αντιλαϊκές πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης και της τρόικας.
  Η βία και η περιστολή της δημοκρατίας δεν θα περάσουν!
  Η ανάγκη για μαζική, ενωτική και αποτελεσματική απάντηση της μαχόμενης κοινωνίας και της αριστεράς είναι επιτακτική.
  Όλοι/ες στην αυριανή διαδήλωση ενάντια στην αστυνομική τρομοκρατία.
  Νωρίτερα αντιπροσωπεία του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής με την συμμετοχή του Αλέκου Αλαβάνου βρέθηκε στο Κρατικό Νίκαιας προκειμένου να ενημερωθεί άμεσα για την υγεία του νέου και να συμπαρασταθεί στα θύματα της αστυνομικής βίας.

 • Kanali

  Για το προσωπικό blog του Γιάννη Καφκά κλικ –> εδώ

 • roulis

  sosialfasismos gia ta spasmena tou hreous ap ti miga xigi

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: