Rien ne va plus?

Πηγή η Κατερίνα –> εδώ

Σε αυτο το περίφημο χθεσινό τραπέζι της …συναίνεσης, ΔΕΝ ήταν 5 και ο …Αντιβασιλεύς. Ήταν πολλοί περισσότεροι.

Η …συναίνεση , είναι επιεικώς γελοία λέξη. Συναίνεση στην παρούσα φάση σημαίνει ποιος θα συμμετάσχει στη υπηρεσιακή κυβέρνηση της κατοχής. Ποιος πρόθυμος θα σπεύσει να απλώσει τον τρύπιο μανδύα της «δημοκρατίας» πάνω από τα κεφάλια των όρνεων. Ποιος ΠΡΟΘΥΜΟΣ θα νομιμοποιήσει τις …διαδικασίες της χουντας.

Βέβαια εδώ υπάρχει ένα ζητούμενο για τη «συναίνεση» που προφανώς δεν απασχόλησε κανέναν από τους … προθύμους. Θα συναινέσουν με ποιον; Με τον Σόιμπλε, με τον Τρισέ, με τον Γιούνκερ, με το ΔΝΤ και την World Bank, με…

Οι πρόθυμοι, έχουν όλοι την καλή διάθεση να φορέσουν την κουκούλα του δήμιου και είναι τόση η βιάση τους που δεν κατανοούν ότι, πρώτα θα τα βρουν τα συμφέροντα- εν πολλοίς και αντικρουόμενα- αυτών που επείγονται να εξυπηρετήσουν οι πρόθυμοι,και μετά …θα δουλέψουν αυτοί. Θα μου πείτε…χεστήκανε. Και δίκιο θα έχετε. Προφανώς, αυτοί είναι πρόθυμοι παντός καιρου, προθυμοι για όλα. …Όλα τα άλλα δεν τους αφορούν στο ελάχιστο.

Ας ξεκινήσουμε απο το Σαμαρά. Αυτόν που είναι και ο μεγάλος κερδισμένος στο χθεσινό τραπέζι της …πόκας, αυτό με κρουπιέρη τον αξιοθρήνητο Παπούλια που μοίραζε τη σημαδεμένη τράπουλα .

Ο Σαμαράς στο Ζάππειο ΙΙ μας ανακοίνωσε ένα πολύ χυδαίο… «Μνημόνιο». Πολύ πιο χυδαίο,πολύ πιο ΠΡΟΣΤΥΧΟ από το υπάρχον. Δηλαδή ακόμα και την τελευταία επικαιροποιηση του ή την επόμενη ή την μεθεπόμενη…. Μείωση της φορολογίας για τους «επιχειρηματίες», τεραστία αλλαγή υπέρ της έμμεσης φορολογίας, ξεπούλημα των πάντων. Αν κάτι φώναζε ο …πατριώτης από το Ζάππειο, είναι …έλα τώρα που γυρίζει, εδώ ο καλός ο πωλητής… Πάρε κόσμε…

Το πρόβλημα του Σαμαρά είναι το timing. Ασφαλώς δεν θα έκανε το λάθος να πάει …δεύτερος όταν ελπίζει –βάσιμα(;;;)-μπορεί να είναι πρώτος. Δηλαδή την συγκυβέρνηση την θέλει μετά τις εκλογές. Με τους δικούς του κανόνες, με τους δικούς του ανθρώπους στο τιμόνι του ξεπουλήματος, με τους δικούς του επιχειρηματίες, με τους δικούς του όρους στη μοιρασιά, με το μεγάλο μερίδιο στη μίζα. Λογικό δεν είναι; Ας μην τον …αδικούμε τον …πατριώτη. Ο χρόνος είναι υπέρ του… Η Κυβέρνηση ειναι ζήτημα αν θα αντέξει κάποιους ελάχιστους μήνες ακόμα. Το μόνο που αφορά τον Σαμαρά είναι να περάσει μπροστά. Μετά …θα πάρει ότι θέλει. Άλλωστε σε αυτό το κλειστό σύστημα ψευτοδημοκρατίας μόνο ο Καραμανλής μπορούσε να κάνει τον Παπανδρέου Πρωθυπουργό και μόνο ο Γιωργάκης μπορεί να κάνει Πρωθυπουργό τον Σαμαρά.

Η απελπισία του Καρατζαφέρη …έκδηλη. Δεν κατάφερε να κρατήσει ούτε καν τα προσχήματα. Γιατί τι να τον κάνει τον Καρατζαφέρη ο Σαμαράς, όταν θα έχει δεκανίκι το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές για να συγκυβερνησει… Ότι θα έχει απομείνει δηλαδή από το ΠΑΣΟΚ. Για την συγκυβέρνηση όμως στην οποία στοχεύει ο Σαμαράς, αρκετό θα είναι.

Η άλλη πρόθυμη, η Μπακογιάννη, να την κλαίνε οι ρέγγες. Προφανώς ανήκει στοclub των a la Καρατζαφέρη χαμένων. Ακόμα και ο Ρεν, δεν μπόρεσε να την βοηθήσει. Ο Ρεν…ανήκει στο Φιλελεύθερο Κόμμα και όχι στο ΕΛΚ. Αλλά το Μητσοτακεικο, είναι πάντα Μητσοτακεικο. Ακόμα και ο πρώτος διδάξας, ο Εφιάλτης είναι πολύ ερασιτέχνης μπροστά τους.

Το τρίτο δεκανίκι της πασοκικής μπάντας, «οι πασοκοι με πολιτικά» του κυρ- Φώτη, ψέλλισαν κάτι «πατερ-ημα» μπας και κερδίσουν λίγο χρόνο, μπας και βρουν που στο διάβολο θα κάτσουν τώρα. Σε ποια μεριά της βάρκας. Η εικόνα τους μόνο με την θλιβερή εικόνα του …Αντιβασιλέως Καρόλου- Ζωιτάκη μπορεί να συγκριθεί σεχρώματα μιζέριας

Ο Παπανδρέου… είναι τόσο ηλίθιος που βρέθηκε με τον μουντζούρη στο χέρι. Φαντάζομαι ότι ο Φλωρεντινός θα σταυροκοπιέται στα σύννεφα. Τόση μαλακία δεν αναφέρεται σε κανένα βιβλίο ιστορίας στρατηγικής. Ακόμα και κάτι λοβοτομημένοι Πρίγκιπες του οίκου των Αψβούργων, επέδειξαν ενεργότερα αντανακλαστικά ένστικτου επιβίωσης.

Ο Γεώργιος Β’ Παπανδρέου Γ’ έπαιξε τα ρέστα του, εκβιασε, έβαλε τα σκυλιά να ουρλιάζουν, σοδομισε, έβαλε ακόμα και το ανδρείκελο Παπούλια μπροστά, και …μετά απο ΟΟΟΟΟΟΟΛΟ αυτό, ο Γιώργος … θα συνεχίσει μόνος του, χωρίς να κάνει …τίποτα. Το κερασάκι στη …τουρτα; Έβαλε και το τσόλι της μεταπολίτευσης, αυτό που έστειλε …Κομισιοναρια να χαϊδεύει τις τσιπούρες, τους μπακαλιάρους, και τους αστακούς, να μας κουνάει το δάχτυλο, τι θα πάθουμε αν δεν τα δώσουμε όλα ….αδιαμαρτύρητα. Η …Μαρία άλλωστε, ήταν πάντα ότι πιο κλασικό σε γενίτσαρο… Ασφαλώς θα πουλήσει και τον ίδιο. Όπως όλοι οι γεννιτσαροι. Αλλωστε η χάρη τωρα ξεπληρώθηκε…

Ασφαλώς ο Γεώργιος ο Βους, ξέρει …ότι οι …δικοί του, είναι κιόλας στην …επόμενη μέρα. Είναι μόνος του. Και είναι …μόνος του. Μα εντελώς …μόνος του. Αυτο ειναι η μόνη αλήθεια, που επιτέλους ξεστομισε. Έκανε όλη τη βρώμικη δουλειά και βλέπει τον Αντώνη να του παίρνει τη …μπουκιά μέσα από το στόμα.

Η Αλέκα και ο Αλέξης, πάτησαν και στις δυο βάρκες. Την μια της …πολιτικής ορθότητας του μιντιακου σεβασμού των …θεσμών (μη γελάτε σας βλέπω) και από την άλλη της …καταγγελίας και …διαφοροποίησης. Όσο δεν αναλαμβάνουν το ρίσκο της απόλυτης ρήξης, όσο μετρανε τα κουκιά, τις ισορροπίες, τις γραφειοκρατίες, ο χρόνος μετράει αμείλικτα εναντίον τους. Θα τους ξεπεράσουν για μια ακόμα φορά οι καιροί… Αυτοί θα είναι οι απόλυτα χαμένοι. Κενό-όσο κι αν οι ναρκισιστικές …ισορροπίες αντιμάχονται με νύχια και με δόντια την κάλυψη του- ΔΕΝ θα υπάρξει. Οι απόντες θα είναι οι χαμένοι.

Μιντιάρχες, εργολάβοι, λαμόγια ψάχνουν τώρα τις …άκρες και ακροβολιζονται για το πλιάτσικο.

Όσο για όλους τους άλλους, τους πραγματικούς πρωταγωνιστές του δράματος, αυτοί… αυτονομούνται και μένουν αδιάφοροι στο θέαμα. Αυτοί ξέρουν ότι, Αυτοί είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές. Αυτοί θα σύρουν ή θα πετάξουν το κάρο, αυτοί θα βάλουν το όριο, αυτοί θα ανάψουν τη φωτιά ή αυτοί θα …αποσυρθούν με ότι ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ αυτό συνεπάγεται.

Ο μιντιακός προβολέας φωτίζει το τραπέζι της παρτίδας με τη σημαδεμένη τράπουλα. Το έργο όμως είναι αλλού. Είναι στα σωματεία, είναι στους χώρους δουλειάς, είναι στις γειτονιές, είναι στα πανεπιστήμια, είναι στα σχολεία, είναι στο δρόμο, είναι στη πλατεία. Και εκεί η τράπουλα έχει δυο μόνο φύλλα. Μεθ’ ημών ή ανθ’ ημών. Τα άλλα φύλλα της σημαδεμένης τράπουλας πετάχτηκαν στο γυαλό… Σε αυτο το γυαλό που κάποιοι …στραβά αρμενίζουν. Σε λίγο ο κρουπιερης θα πει τοrien ne va plus. Και ο κρουπιέρης δεν θα είναι ανδρείκελο τύπου Αντιβασιλέως Καρόλου- Ζωιτάκη. Θα είναι …Αυτοί.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: