Η πλατεία «Ταχρίρ» δεν θέλει «σοφούς» …

.
πηγή : ΟΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ «ΑΜ» –> εδώ
.
Η ιστορία μιας ελεεινολογίας που δεν έχει τέλος …Νίκος Φίλης , σχολιαστής στον ρ/σ «στο κόκκινο» . 
.
Δείχνει σαν ένας ακήρυχτος πόλεμος και μάλλον τέτοιος πρέπει να είναι . Πάνε χρόνια που ενέδωσα στις «παραινέσεις» και στις «συμβουλές» του κυρ ΑΜ και μέσα σε μία νύκτα , κατέβασα τα εικονίσματα που για χρόνια , από ψηλά τα ένοιωθα να με παρακολουθούν στενά σε κάθε μου κίνηση . Με έτρωγε όμως μέσα μου κι αυτό με είχε κάνει να κρατήσω ένα δυο μικρά , που πάντα , από τότε , τα φύλαγα με πολύ προσοχή , κάπου εκεί στη θέση λίγο πιο πάνω από την «καρδιά» μου . «Βλέπετε είναι κι αυτή κόκκινη » , έλεγα κάθε λίγο στον συγκάτοικο μου , τον κυρ ΑΜ , όταν στα ηλίθια και καθ’ όλα αντιδραστικά του κρεσέντο , απαιτούσε να τα αποκαθηλώσω κι αυτά .
Από τότε λοιπόν , δεν θυμάμαι καν πόσα χρόνια πέρασαν , συχνά , τα «ξέθαβα» και σκεφτόμουν , πόσο λάθος δρόμο πήραν οι «παλιοί μας φίλοι» . Πληγές άνοιγαν κάθε μέρα , ακόμα κι εκεί που πίστευες πως κάποτε όλα θα γιατρεύονταν ή απλά θα ξέχναγες ότι υπήρχαν , αφού δεν υπήρχαν άλλα περιθώρια .
Πριν από μερικούς μήνες , μια παρέα , που κι αυτή είχε από καιρό ακολουθήσει πορεία παράλληλη με την δική μου , σκέφτηκε , πως δεν είχε πια κανένα νόημα , οι απεργιακές κινητοποιήσεις , οι γενικές απεργίες , να ακολουθούν το γνωστό πρόγραμμα , «γειά σας , ήρθαμε και φεύγουμε» .
Είχαμε την άποψη , πως οι μαζικές κινητοποιήσεις , οι πανεργατικές απεργίες που προκηρύσσονταν από τα κορυφαία συλλογικά συνδικαλιστικά όργανα  , δεν θα έπρεπε να ολοκληρώνονται πλέον με μια μαζική παρέλαση μπροστά από το κοινοβούλιο , αλλά να συνεχίζονται με πολύωρη παραμονή (γιατί όχι και πολυήμερη παραμονή) στην πλατεία Συντάγματος . Πιστεύαμε , πως ένα ολιγόωρο πέρασμα μπροστά από την Βουλή κι ένα ξέσπασμα συνθημάτων , δεν αρκούσε , μπροστά σ’ αυτό που είχε συμβεί και σε ότι θα ακολουθούσε .
Δύσκολο το εγχείρημα , πρωτόγνωρο για τα μέχρι σήμερα δεδομένα , αλλά όχι ακατόρθωτο . Κοινή πεποίθηση όλων μας , ότι πέρα από τις ιδεολογικό / πολιτικές μας διαφορές ,που ήταν και παραμένουν πολλές ,  ήταν , πως έπρεπε να μπει επιτέλους , ένα τέλος στις «αντιφατικές» αποφάσεις των γραφειοκρατικών συνδικαλιστικών ηγεσιών . Την υπόθεση «τέλος πια σ΄αυτή την πολιτική» , έπρεπε να την αναλάβουμε εμείς , οι πολλοί , οι αποκλεισμένοι από τις δήθεν δημοκρατικές συνεδριάσεις .
Το εγχείρημα , σε κάποιο βαθμό , πέτυχε . Όμως , όπως συνήθως συμβαίνει , χτυπήθηκε και μάλιστα αλύπητα . Παρά τις εκκλήσεις των συγκεντρωμένων μέχρι αργά το βράδυ , προς τις αστυνομικές δυνάμεις , ότι πρόκειται για μια καθόλα ειρηνική διαμαρτυρία , η συγκέντρωση και καθιστική διαμαρτυρία , χτυπήθηκε .
Όμως δεν έφτανε αυτό .
Η συγκέντρωση αυτή χτυπήθηκε , ακόμα κι όταν αυτή είχε διαλυθεί . Όχι , δεν έγιναν συλλήψεις αν και ίσως κάποιοι από ότι δείχνουν τα γεγονότα της επομένης , θα το ήθελαν .
.
Η συγκέντρωση χτυπήθηκε από τον γνωστό ίσως σχολιαστή της ΑΥΓΗΣ και του ρ/σ «στο κόκκινο» Νίκο Φίλη . 
Για κάποιον λόγο , που για μένα παραμένει άγνωστος* , η καθιστική αυτή διαμαρτυρία , συνδέθηκε με την παρουσία (εγώ δεν τον είδα) , του πρώην προέδρου του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ , Αλέκου Αλαβάνου και με τρόπο ΕΛΕΙΝΟ , που σε καμία περίπτωση δεν ταιριάζει στην ηθική κάποιου που αυτοχαρακτηρίζεται «αριστερός» ,  χαρακτήρισε το συγκεντρωμένο πλήθος «ΤΑΧΡΕΙΟΥΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ» .
Το γεγονός σχολιάστηκε και φαντάζομαι , θα δέχτηκε κάποιας μορφής κριτική , από τους συντρόφους του στο Κόμμα στο οποίο ανήκει , αν φυσικά , υφίσταται ακόμα αυτός ο όρος στην λειτουργία του Συνασπισμού . Όμως αυτό είναι ένα ζήτημα που έχει να κάνει με τις αρχές λειτουργίας του κόμματός του κι αφού δεν είμαι μέλος , μ’ αφήνει αδιάφορο* .
Όπως φάνηκε , μια τέτοιας μορφής κινητοποίηση , που ξεκίναγε από μια χούφτα στην κυριολεξία ανθρώπους και που ξεπερνούσε την λογική της συγκεκριμένης καθοδήγησης (όπως προφανώς την εννοεί ο Ν.Φ.) , ήταν εντελώς ξένη από αυτές τις μορφές της ήπιας κινητοποιήσεως , όπως τουλάχιστον τις ζήσαμε το τελευταίο διάστημα .
.
Όμως ο Ν.Φ. και ίσως κι άλλοι σαν κι αυτόν , «λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο» , που στην προκειμένη περίπτωση , ήταν οι «αγανακτισμένοι» της πλατείας του Συντάγματος !
Ο λαλίστατος Ν.Φ. , όντας ηγετικό στέλεχος στο Κόμμα του , θα έπρεπε να γνωρίζει .ότι έχει ο καιρός γυρίσματα !
Αμέσως μετά τον ελεεινό του χαρακτηρισμό , για το συγκεντρωμένο πλήθος της πλατείας , εκείνο το βράδυ της 23 του φλεβάρη και κατά την διάρκεια της ζωντανής του εκπομπής , επικοινώνησα τηλεφωνικώς , σχολιάζοντας τον ισχυρισμό του , επιστρέφοντας τους χαρακτηρισμούς περί δήθεν προβοκατόρων και «Ταχρείων» . Φυσικά , δεν ακούσθηκε τίποτα , στον αέρα τουλάχιστον , φαντάζομαι όμως ότι το σχόλιό μου θα μεταφέρθηκε αυτούσιο μιας και ήταν επώνυμο !
Η πολιτική πορεία του Ν.Φ. , ουδέποτε με απασχόλησε , ειδικά από την εποχή που «ξεκρέμασα» τα εικονίσματα . Μην νομίσει βέβαια κανείς πως υπήρξε κι ο ίδιος εικόνισμα . Αυτό που με απασχολούσε και εξακολουθεί να με «κατατρώγει» , ήταν πως επί τέλους , ο κόσμος , το κίνημα , θα έπαιρνε «κεφάλι» και θα υποχρέωνε τον κάθε λογής γραφειοκράτη , που σάπιζε και εξακολουθεί να σαπίζει σε κάποιο γραφείο , πάνω από το υπερσύγχρονο τηλέφωνό του , να «πάρει πόδι» και να βρεθεί ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ , πλάι και μέσα στο κίνημα , με θέσεις ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ κι αν δεν μπορούσε να το κάνει , να εγκαταλείψει και να βρεθεί εκεί που του αρμόζει , στα δήθεν μαγαζιά , παρέα με τους δήθεν , που τους μόνους ρόζους που έχουν δει , είναι αυτοί του εργάτη πατέρα τους ή του αγρότη παππού τους !
Σήμερα  , διανύουμε ήδη την έβδομη ημέρα μιας πρωτοφανούς κινητοποίησης για τα ελληνικά δεδομένα .
.
Πρωτοφανής , όχι όμως ανέλπιστη !
 Ο κύριος Ν.Φ. , πιάστηκε πάλι αδιάβαστος και δυστυχώς όχι μόνον αυτός . Όλα τα κόμματα της αριστεράς , κοινοβουλευτικά και μη κοινοβουλευτικά (αυτά είναι η αλήθεια λιγότερο) , αιφνιδιάστηκαν . Βρέθηκαν να μην μπορούν να δώσουν μια λογική εξήγηση και το χειρότερο , βρέθηκαν (με δική τους ευθύνη) στην πολύ άσχημη θέση , να μην γίνονται αποδεκτά , τουλάχιστον ως επίσημοι αντιμνημονιακοί φορείς , από τους χιλιάδες πολίτες που πέρασαν από την πλατεία του συντάγματος .
Η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική τους . Όργανα έχουν και μέλη επίσης , ας στρωθούν αυτή την φορά κι ας σκεφτούν τι έφταιξε και τι θα γίνει από δω και μπρος .
Όμως , καλό θα είναι να μην έχουν κοντή μνήμη .
.
Η αμνησία δεν ταιριάζει στους αριστερούς , εκτός κι αν δεν είναι ! 
Από μέρες τώρα και σε δύο συνεχόμενες ραδιοφωνικές του εκπομπές , ο κύριος Ν.Φ. , προσπαθεί να εξερευνήσει , να αναλύσει και εν τέλει να εξιχνιάσει , όλο αυτό που γίνετε στις περισσότερες πλατείες της Ελλάδας .
Φοβάμαι , πως δεν θα μπορέσει να δώσει καμία εξήγηση , όχι στους ακροατές του , αυτοί ξέρουν , αλλά στον εαυτό του .
Δεν φτάνει όμως αυτό , εξακολουθώντας να αγνοεί το αυθόρμητο εκείνο γεγονός που ξεκίνησε εκείνο το βράδυ της 23ης του Φλεβάρη , πέφτει πάλι στο ίδιο σφάλμα και ελεεινολογεί .
Μόνο που σήμερα , στην προσπάθεια του να μαζέψει τα αμάζευτα (όχι πως τρελάθηκε κιόλας) , πέφτει σε αντίφαση . Τοποθετεί χρονικά τους «Ταχρείους» της πλατείας συντάγματος , το μεσημέρι της 23ης του Φλεβάρη και τοποθετεί ανάμεσα σ’ αυτούς και τον Αλέκο Αλαβάνο !
Για τον οποιοδήποτε ακροατή του , είναι αντιληπτό , ότι ο Ν.Φ. διακατέχεται από ένα «αντιαλαβανικό» σύνδρομο και ασφαλώς έχει κάθε δικαίωμα να πάσχει από οποιοδήποτε σύνδρομο .
Όμως θα πρέπει να ξέρει , πως τους συγκεντρωμένους εκείνης της βραδιάς αλλά και τους σημερινούς της πλατείας , ελάχιστα ενδιαφέρει , αν ο Α.Α. είχε προαναγγείλει την «πλατεία Ταχρίρ» .
Οι συγκεντρωμένοι της 23ης Φλεβάρη , αλλά και όλοι όσοι πέρασαν από τις πλατείες της Ελλάδας , διαμαρτυρόμενοι για όσα γίνονται και όσα σχεδιάζει να επιβάλλει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τους συμμάχους της , δεν θα είχαν καμία αντίρρηση , να συμμετέχουν σε οποιοδήποτε αγωνιστικό κάλεσμα του κόμματος του κυρίου Ν.Φ. ή ακόμα και της μακράν ακολουθούμενης Αλέκας Παπαρήγα .
Αρκούσε κάποιος να το πεί !
Αλλά δεν το είπε δυστυχώς και οι εξελίξεις ΣΑΣ πρόλαβαν .
Την ύστατη στιγμή κύριε Ν.Φ. και οι συν αυτώ , ένθεν κακείθεν , σταθείτε μπροστά στις ευθύνες που σας αναλογούν για το λαβωμένο λαικό κίνημα και είναι πολλές .
Εγκαταλείψτε   , ταχτικές που διχάζουν και κατεβείτε στις πλατείες , αν είστε έτοιμοι να δεχτείτε κριτική κι αφήστε τις ελεεινολογίες .
Η μέρα που θα βλέπετε τις πλάτες του κόσμου , δεν είναι μακριά . Θυμηθείτε το και τότε θα είναι αργά .
Αυτό σαν προειδοποίηση , αν σας ενδιαφέρει φυσικά !

.
Πηγές
«κι αν μέναμε Σύνταγμα» –> εδώ
«στο Κόκκινο» –> εδώ

.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: