Αίμα και αλληλεγγύη για τον Περικλή Μανιάτη

H «αναρχική συντροφικότητα και αλληλεγγύη από τα Νότια στον εργαζόμενο Περικλή Μανιάτη» μας ζήτησε να αναρτήσουμε αυτήν την ανακοίνωση και εμείς ευχαρίστως το κάνουμε.

O ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ, αρκετές μέρες μετά, η «παράπλευρη απώλεια» τής επίθεσης στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων στις 14 Μάη εξακολουθεί να βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση λόγω των εγκαυμάτων στο σώμα του.

ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΙΜΑ

(κάλεσμα σε κάθε σκεπτόμενο, ευαίσθητο και ελεύθερο άνθρωπο να δώσει αίμα εθελοντικά για τον Περικλή Μανιάτη/αιμοδοσία «Γιώργος Γεννηματάς» στην οδό Μεσογείων ή από κάθε τμήμα αιμοδοσίας νοσοκομείου αναφέροντας μόνο ότι το δίνει για τον Περικλή Μανιάτη πού βρίσκεται στην μονάδα Πλαστικής Χειρουργικής στο νοσοκομείο «Γιώργος Γεννηματάς» στην Αθήνα)

Ίσως η πιο επιβεβλημένη στιγμή για να μιλήσεις είναι όταν αντιλαμβάνεσαι τον κυνισμό, τον παραλογισμό και την τυφλότητα πού συνεχίζει στην ίδια συχνότητα μηδενιστικής απαξίωσης τής ανθρώπινης ζωής, παρά την τραγική εμπειρία για το κίνημα με τούς 4 νεκρούς στην τράπεζα «Μαρφίν», στις 5 Μάη τού 2010.

Κάποιοι στερούνται νόησης άρα και αυτοκριτικής και εξακολουθούν να «παίζουν» με τα σώματα γύρω τους σαν την παιδική αρρώστια με τα πλαστικά στρατιωτάκια, όταν φιλοεξουσιαστικές δράσεις όπως αυτή στις 14/5/2011 στην οδό Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια τραυματίζουν τρείς απλούς πολίτες και τον ένα απ’ αυτούς τον 48χρονο εργαζόμενο Περικλή Μανιάτη να εξακολουθεί να δίνει τον δικό του κρίσιμο αγώνα για να διατηρηθεί στην ζωή, έχοντας «κληρονομήσει» από το πέρασμα τής «αγωνιστικής δράσης» (εμπρησμός και έκρηξη ντεπόζιτου αστυνομικού δικύκλου πού ήταν κοντά του) εγκαύματα γ’ βαθμού πού έχουν προκαλέσει μια σειρά σοβαρών οργανικών προβλημάτων.

Την ώρα πού ο αγωνιστής φοιτητής Γιάννης Καυκάς βγαίνει ζωντανός και νικητής τής πάλης πού έδωσε για μέρες στην εντατική μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του από βασανιστές των ΜΑΤ στην διαδήλωση τής 11ης Μάη, ο εργαζόμενος στην λαϊκή αγορά Περικλής Μανιάτης πού προσπάθησε να σώσει απ’ την φωτιά 55χρονη πού πουλούσε λουλούδια σε διπλανό πάγκο, νοσηλεύεται στην πλαστική Χειρουργική τού «Γιώργος Γεννηματάς» έχοντας μεγάλη ανάγκη για αίμα.

Ένα χρόνο ακριβώς μετά το έγκλημα στην «Μαρφίν» η πρέζα τής «ορθής αντίληψης» (πού όπως κάθε πρέζα σκοτώνει αργά ή γρήγορα) για την «δυναμική απάντηση στην κυριαρχία» εξακολουθεί να βασανίζει ανύποπτους πολίτες (πού δεν φέρνουν καμία ευθύνη για την βαρβαρότητα και την βία των διαχειριστών και εκπροσώπων τής «δημοκρατίας» πού ως τέτοια έχει παντού αδιέξοδα) αλλά και να «αυτοκτονεί» με την θανατερή ιδεοληψία της το ίδιο της το «πολιτικό υποκείμενο» (όπως θέλουν να παρουσιάζονται στην ανάληψη ευθύνης για τα γεγονότα) πώς η ανατροπή τού θεσμικού περιβάλλοντος καταστολής και κρατικής τρομοκρατίας είναι υπόθεση «ρουτίνας» μερικών επιθέσεων σε αστυνομικά τμήματα ή σε «στρατηγικούς» συμβολικούς στόχους.

Ο καθένας φυσικά είναι ελεύθερος (αφού αδυνατεί ή αδιαφορεί να πάρει τα μαθήματα-παθήματα αυτής τής αποτυχημένης διαδρομής) να ακολουθήσει τίς επιλογές του και να καεί μέσα στην ιδεοληψία του.

Δεν έχει όμως δικαίωμα να θυσιάζει και να καίει άλλους ανθρώπους για τα λίγα λεπτά μιας φλόγας έξω απ’ την αλώβητη σιδερένια πόρτα τού συστήματος και τού θεάματος.

Όσα έγιναν στην οδό Καλλιδρομίου στις 14/5/2011 δείχνουν άλλη μιά φορά την περιφρόνηση στο Εμείς (με τον ίδιο τρόπο πού το κάνει ο χουλιγκανισμός, οι εγκληματικές συμμορίες και μαφίες, ο ίδιος ο παρασιτισμός και μηδενισμός τής κάθε εξουσίας) πού δεν έχει μάτια για την ανθρώπινη ζωή παρά μόνο για την ολοκλήρωση τού «σκοπού».

Μέσα σε ένα ασφυκτικό κλίμα οικονομικού τρόμου, εξαθλίωσης, ανασφάλειας και απόγνωσης πού έχει καλλιεργήσει ο αντικοινωνισμός τού Κράτους ενάντια στην πρόοδο, ανάπτυξη, πολιτισμό και ευημερία των πολιτών , οι πρακτικές αυτές (πού έχουν φυσικά πεθάνει, όπως και η αντίληψη-φυλακή πού προσπαθεί να τις «αναστήσει» ως άλλη θρησκεία, μα όμως θρησκεία!) οδηγούν την κοινωνία στο άλλο άκρο (πού ως άκρο κι αυτό επωφελείται και βολεύεται μέσα στην συνολική κρίση συναντώντας το άλλο του μισό στις στάχτες τής Μαρφίν και στην Καλλιδρομίου) τής εθνικιστικής και ρατσιστικής βίας πού χρησιμοποίησε την στυγερή και αποτρόπαιη δολοφονία τού 44χρονου Μανώλη Καντάρη στην γωνία 3ης Σεπτεμβρίου και Ηπείρου για να επιβάλλει από το βράδυ εκείνο στο κέντρο τής Αθήνας το μισητό σκηνικό φρίκης, τραμπουκισμού και βίας με ομαδικές επιθέσεις εναντίον μεταναστών.

Δεν είναι φυσικά ούτε θα είναι ποτέ ανθρώπινο, επαναστατικό ή αναρχικό, η πρόθεση και ο σχεδιασμός να κάψεις αστυνομικούς.

Πολύ όμως περισσότερο δεν θάναι ποτέ ανθρώπινο, επαναστατικό ή αναρχικό να μένει πίσω τραυματισμένος βαριά ένας απλός ανύποπτος συνάνθρωπός μας από τις συνέπειες τής προχειρότητας και τής ανοργανωσιάς μιάς κατά τα άλλα εξουσιαστικής δράσης πού έρχεται να προστεθεί μαζί με παρόμοιες άλλες στο να δώσει χέρι βοηθείας στην προσπάθεια τού Κράτους να ποινικοποιήσει όχι μόνο τούς αναρχικούς αλλά και το σύνολο τής συνοικίας των Εξαρχείων ως «γκέτο εγκληματικών στοιχείων» αποσκοπώντας στην υποβάθμισή της και στην επιβολή ειδικών μέτρων και νόμων «τήρησης τάξης» στην περιοχή.

Η λαϊκή αγορά και όσοι κινούνται μέσα σε αυτήν δεν είναι «ασπίδα», δεν είναι «αόρατοι», δεν είναι «μάζα και σωρός», δεν είναι με το «έτσι θέλω» τού κάθε ασυνείδητου πολέμαρχου «περιφρούρηση» και «κάλυψη» για να αποχωρήσει από την «μάχη» βολικά χωρίς απώλειες μετά την τελετή τού φετιχισμού τής βίας έξω από το αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων.

Και όσο κάποιοι δεν βάζουν φωτιά σε εκτονώσεις χρήσιμες προβοκάτσιες για Κράτος, Καρατζαφέρηδες και Χρυσαυγίτες τόσο άνθρωποι δικοί μας σαν τα θύματα τής Μαρφίν ή τής Καλλιδρομίου θα δολοφονούνται ή θα καίγονται μα πάντα σχεδόν όπως και τώρα η ζωή τους θα μπαίνει σε κίνδυνο.

Και όσοι με τις επιλογές τους συνεχίζουν να παίζουν με τούς συνανθρώπους μας σαν την παιδική αρρώστια με τα πλαστικά στρατιωτάκια, τόσο θα έχουν τούς αναρχικούς και κάθε αγωνιστή, πάντα ενάντιά τους.

αναρχική συντροφικότητα και αλληλεγγύη από τα Νότια στον εργαζόμενο Περικλή Μανιάτη

erozer2000@yahoo.gr

 


13 responses to “Αίμα και αλληλεγγύη για τον Περικλή Μανιάτη

 • κατερινα

  Ο Περικλής Μανιάτης δε χρειάζεται χρήματα για να καλύψει τα έξοδα νοσηλείας του. Μέχρι σήμερα καλύπτονται από το δημόσιο ασφαλιστικό του φορέα (ΙΚΑ) και αν στο μέλλον χρειαστεί είναι υποχρέωση της Πολιτείας να καλύψει τα έξοδά του ως θύμα τρομοκρατικής ενέργειας «παράπλευρης απώλειας¨για κάποιους, Το μόνο που χρειάζεται είναι αίμα. Μην εκμεταλλεύεστε το γεγονός. Ευχαριστώ.

  • κ.μανιατη

   το ίδιο σχόλιο σας υπέβαλα και λίγες μέρες νωρίτερα, πλην όμως ακόμα έγκριση περιμένει για να δημοσιευτεί. Παρακαλώ αναρτήστε το για να αποφευχθούν παρεξηγήσεις.

   • Kanali

    Δεν υπάρχει σχόλιο, ούτε δικό σας ούτε κάποιου άλλου, που να είναι κρυμμένο ή μπλοκαρισμένο αυτή την στιγμή στο blog μας.

 • Κατερίνα

  Κανείς δεν θα ήθελε να θεωρηθεί ως εκμεταλευτής ανθρωπινου πονου,απο όπου κι αν αυτόςπροερχεται. Είναι ακραία σκληρό.
  Ειλικρινά και πολύ προσωπικά λυπάμαι αν αποκομισατε αυτη την εντυπωση. Οι προθέσεις ειναι δεδομένες και η μόνη λέξη που μπορεί να τις περιγραψει ειναι η αλληλεγγυη. Βέβαια καμιά φορά «ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθεσεις». Αν θεωρειτε ότι αυτό το ρητό ταιριάζει στην περιπτωση αυτής της αναρτησης , ειναι απλά ζητημα οπτικής. Η δική μας ειναι εκ διαμετρου αντιθετη, με αυτή που υπονοειται στο σχόλιο σας.

 • κ.μανιατη

  αποδείξτε το έμπρακτα βγάζοντας το λογαριασμό τραπέζης και ζητώντας χρήματα. Η αλληλεγγύη αποδεικνύεται με τα όσα γράφετε και με την προσέλευση του κόσμου για να δώσει αίμα. Ευχαριστώ.

  • kanali

   Κ. κ.μανιατη προσπάθησα να επικοινωνησω στο email σας αλλά μου είναι αδύνατον. Παρακαλώ στείλτε σχόλιο με το σωστό email σας.

 • Κατερίνα

  κ. Μανιάτη, όπως σας αναφερθηκε και σε προσωπικό mail, το συγκεκριμένο κειμενο, μας απεστάλη και θεωρησαμε υποχρεωση μας να το αναρτησουμε εκραζοντας την αλληλεγγυη μας.
  Όσον αφορά στον αριθμό λογαρισμού όπου συλλέγονται χρηματα, για την όποια βοηθεια θα μπορουσε να παρασχεθεί στον Περικλή Μανιάτη, σας εχει ήδη αποσταλλει και mail. Μπορειτε είτε εσείς να επικοινωνησετε απ’ ευθειας με τους συγγραφείς του κειμένου,ειτε θα το κάνουμε εμεις.

  Επαναλαμβάνω και πάλι,ότι οι προθεσεις και οι δικές μας αλλά και των συγγραφέων ήταν η ευιασθητοποιηση του κόσμου εναντια σε τετοιες τραγικές πρακτικές και ταυτοτοχρονα η προσφορά της όποιας δυνατης βοηθειας στον Περική Μανιάτη.

 • αναρχική συντροφικότητα στά Νότια

  γιά νά αποφύγουμε τίς θηλιές καί τίς παγίδες τών παρερμηνεύσεων καί τών παρεξηγήσεων η αλληλεγγύη έχει σάν βασικό σκοπό στό νά «σπρώξει» τήν προσφορά αίματος στό νά σωθεί ο συμπολίτης μας εργαζόμενος Περικλής Μανιάτης πού τραυματίσθηκε σοβαρά κατά τήν διάρκεια τών γεγονότων τής 14ης/5/2011 έξω από τό αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων.Αυτό είναι τό πρώτο πού έγινε από τήν πρωτοβουλία καί είναι ο κύριος καί πρώτιστος στόχος τής αλληλεγγύης….
  Ο τομέας τής οικονομικής αλληλεγγύης έχει σάν στόχο νά συμβάλλει μέσω τών συντρόφων μας (καί όσων άλλων επιθυμούν από τήν κοινωνία) σάν ελάχιστη προσφορά καί ένδειξη ευαισθησίας καί συντροφικότητας καί σέ καμμία περίπτωση δέν θέλει νά «προσβάλλει» ή νά «υποτιμήσει» τήν οικονομική δυνατότητα,αυτονομία,αξιοπρέπεια καί υπερηφάνεια τής οικογένειας Μανιάτη πού έχει τόν σεβασμό μας καί τήν συμπαραστασή μας…
  Η καΜανιάτη είχε ενημερωθεί ότι θά συγκεντρώναμε …καί κάποια χρήματα,άν έχει τώρα πρόβλημα καλό θά είναι νά έρθει σέ επικοινωνία μαζί μας ώστε νά διαλυθεί η όποια «σκιά» πού χωρίς τήν προθεσή μας παρουσιάσθηκε…
  Η εκμετάλλευση είναι γιά ίδιο όφελος καί συμφέρον ,κάτι πού δέν μάς αξίζει ως «κατηγορία» καί ούτε ποτέ τό δείξαμε «δικαιώνοντας» τούς διώκτες καί συκοφάντες τού αναρχικού αγώνα ενάντια σέ κάθε μορφής εξουσία…
  Τά πολλά λόγια είναι ανούσια,οι πράξεις μένουν ως ουσία……

  αναρχική συντροφικότητα καί αλληλεγγύη από τά νότια στόν Περικλή Μανιάτη

 • αναρχική συντροφικότητα στά Νότια

  πουθενά δέν γράψαμε ή υποστηρίξαμε(έλεος!)πώς «η οικογένεια μάς ζήτησε νά καλύψουμε τά έξοδα νοσηλείας»,ούτε είναι στήν προθεσή μας νά προσβάλλουμε ή νά υποκαταστήσουμε τήν οικονομική αξιοπρέπεια καί αυτονομία τού ίδιου τού Περικλή Μανιάτη καί τής οικογενειάς του….
  «Συμβολική» καί συμμετοχική είναι η παρουσία μας στό θέμα τής οικονομικής αλληλεγγύης στό προσωπό του μέ βασικό πάντα στόχο εκείνον τής αιμοδοσίας,κάτι ήδη πού συνεχίζουμε νά κάνουμε….

  αναρχική συντροφικότητα καί αλληλεγγύη από τά νότια στόν Περικλή Μανιάτη

 • κ.μανιατη

  Στο σχόλιο που σας υπέβαλα δεν αναφέρθηκα στην όποια οικονομική δυνατότητα της οικογένειας. Ήμουν σαφής ότι τα έξοδα καλύπτονται από τη δημόσια ασφάλιση του Περικλή (ΙΚΑ) και ότι σε περίπτωση που στο μέλλον χρειαστεί οτιδήποτε περαιτέρω υποχρέωση έχει η Πολιτεία επειδή ο Περικλής είναι θύμα τρομοκρατικής ενέργειας. Η αλληλεγγύη σας αποδεικνύεται από το κείμενο και από την »κατάθεση» αίματος. Σας ευχαριστώ.

 • κ.μανιατη

  σας στέλνω το σωστό email le_naki97@hotmail.com

 • αναρχική συντροφικότητα στά Νότια

  Δέν ξέρουμε ακόμα ποιά κα Μανιάτη είσασθε καί άν είναι πραγματικό τό πρόσωπο πού εμφανίζεται πώς εκπροσωπεί(?) τήν οικογένεια ….
  Ακόμη περιμένουμε τήν σαφή απαντησή σας(καί τήν επικοινωνία μαζί μας στό μαίηλ ) στίς εξηγήσεις πού σάς έχουμε δώσει γιά τό ζήτημα τής οικονομικής αλληλεγγύης.
  Σεβόμαστε όλους τούς λόγους(άν καί δέν μπορούμε νά κατανοήσουμε τό «άγχος» σας γιά τήν δική μας πρωτοβουλία γιά οικονομική αλληλεγγύη πού δέν υποκαθιστά,αντικαθιστά ή παραμερίζει τήν δική σας αυτοδυναμία σέ σχέση μέ τά έξοδα νοσηλείας τού Περικλή Μανιάτη)πού θέσατε μέ σχολιά σας στό διαδίκτυο,αλλά δέν έχουμε σκοπό νά αποσύρουμε τόν λογαριασμό ενίσχυσης….

  περαστικά στόν Περικλή Μανιάτη

  μέ εκτίμηση καί φιλία
  αναρχική συντροφικότητα στά νότια

  μέ εκτίμηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: