κι αν μέναμε στο Σύνταγμα;

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΑΣ ΦΟΒΗΘΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

ΑΣ ΤΡΟΜΑΞΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ

περιμένουμε τις συμμετοχές και τα κείμενά σας, εδώ ή στα blogs σας


41 responses to “κι αν μέναμε στο Σύνταγμα;

  • Lefteris

    Πλατεία Συντάγματος – 23/02/2011

    Θα έπρεπε να είμαστε εκεί εδώ και ένα εξάμηνο.

  • HappyHour

    Ε ναι, άμα δεν μείνουμε και τώρα πότε; Να μείνουμε, για ώρα, μέχρι το βράδυ. Το θέμα είναι όμως, με τι αίτημα;

    Θα μπορούσαμε επίσης, λέω τώρα, να φέρναμε όλοι απο μία ντομάτα, ναι ναι κανονική ζουμερή και κόκκινη, και απλά να την αφηνάμε μπροστά απο τον άγνωστο στρατιώτη. Χωρίς να την πετάξουμε, έτσι απλά να την εναποθέσουμε. Είμαι περιέργη να δω, θα σχηματιζόταν ένα λοφάκι έστω;

  • Απεργός

    Αυτό πρακτικά δε γίνεται. Γιατί πολύ απλά θα μας πνίξουν στα δακρυγόνα και ο κόσμος θα σκορπίσει. Η βουλή είναι ένα σημείο που το κράτος το διαχειρίζεται με κλειστά τα μάτια. Υπάρχουν πολλά μέρη.

  • ΔΕ ΦΕΥΓΟΥΜΕ

    Κοινοποίηστε το, επικοινωνήστε με κόσμο για να είμαστε στις 23 Φλεβάρη όσο πιο πολλοί μπορούμε. Να βρεθούμε έξω απ’ τη βουλή όχι για 5 λεπτά αλλά όσο χρειαστεί. Μετά το δε πληρώνω το νέο κίνημα να είναι το ΔΕ ΦΕΥΓΟΥΜΕ.

  • δημητρης

    Βασικα για γινει κατι τετοιο πρεπει να το ξερει αρκετος κοσμος απο πριν, τελειο θα ηταν διαφοροι καλιτεχνες το απογευμα να εδιναν συναυλια στη πλ συνταγματος γενικα εχει ακουστει αρκετες φορες αυτο, το βρισκω πολυ θετικο θα το στηριζα, το σεμπτεμβρη ειχαν πει να κατασκηνοναμαι εξω απο τη βουλη για οσο πηγαινε.. Αλλα μη γελιοιμαστε παιδια αν δεν ειναι μαζικο δεν θα εχει νοημα… Παντως ο τροπος για να γινει (δινω μια ιδεα) ειναι να γινει γνωστο οτι η πορεια καταληγει πλ συνταγματος και μενουμε ΕΚΕΙ μεχρι οπου βγει.. Το βρισκο αδυνατον να γινει παντως μονο ενα φοιτιτηκο κινημα θα μπορουσε να το κανει αυτο και αυτη τη περιοδο το φοιτηταριο κοιμαται…

  • 0comments

    Κι όσοι μπορούν ας το βάλουν στο μπλογκ τους

    http://x-daytrap.blogspot.com

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

    Μία λύση είναι (άν υπάρξει καταστολή) η αέναη επιστροφή στην πλατεία ομάδων ή και ατόμων με συνεχές κρυφτό-κυνηγητό, να δούμε ποιός θα αντέξει.

  • gvam44

    Τουλάχιστον το Μετρό να μην απεργήσει να μπορεί να έλθει ο κόσμος στο Σύνταγμα.
    Για κάθε εργαζόμενο του μετρό που δεν θα απεργήσει και θα λείψει από την συγκέντωση πάνω 10 επιβάτες θα προστεθούν σ’ αυτούς που θα πάνε στο Σύνταγμα

  • ο κύριος αμ

    Μισθωτός κι εγώ , δεν θα μπορούσα να απουσιάσω από μια τέτοιας μορφής κινητοποιήση .
    Συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποιήση και στην συνέχεια , όλοι μαζί στην πλατεία .
    Αυτή η ιδέα , θα έπρεπε να ζυμωθεί πολύ νωρίτερα και με τους ηλεκτρονικούς τρόπους , αλλά και στόμα το στόμα , στο χώρο της δουλειάς μας , στο φιλικό μας κύκλο , παντού όπου μπορούμε . Ας είναι όμως … εμπειρία θα είναι και καλοδεχούμενη είναι .
    Ομως …
    ας μην μείνουμε εκεί , η πλατεία του Συντάγματος , δεν θα μετατραπεί σε πλ. Ταχρίρ .
    Ας πιέσουμε με όλες μας τις δυνάμεις και τις έχουμε , οι πολιτικές συλλογικότητες στις οποίες ανήκουμε , να ανασκουμπωθούν και να ακούσουν τις φωνές που θα φωνάζουν «έξω το δντ» κλπ κι ας γίνουν αυτές , οι δυνάμεις , αυτές που θα στείλουν το επόμενο κάλεσμα για μια τέτοια παλλαϊκή συγκέντρωση διαμαρτυρίας και διαρκείας .

  • πάμε πλατεία; | merrybabe's collective blog

    […] with23feb and posted in κάλεσμα. You can follow any responses to this entry through theRSS 2.0 feed. « Σιγά μη φοβηθώ μιά συνάντηση Σαββόπουλου-Χάρυ […]

  • πάμε πλατεία; | merrybabe's collective blog

    […] Θα έπρεπε να είμαστε εκεί εδώ και ένα εξάμηνο. Απάντηση […]

  • mazestix ( toixo-toixo.blogspot.com )

    Κι αν μας πνίξουν στο χημικό πάλι πώς θα μείνουμε στο Σύνταγμα;
    Ψιλοπροβοκατόρικη η ερώτησή μου αλλά μάλλον πρακτική…

    Μακάρι τα πράγματα να εξελιχθούν έτσι ώστε να μπορούμε να κάτσουμε και να ξημερώσουμε στο Σύνταγμα.
    Αλλά θα πρέπει να είμαστε πολλοί! Πάρα πολλοί…
    Τόσοι που να μην μπορούν να μας νικήσουν.
    Τόσοι που να τραγουδάμε το “Δε πα’ να μας χτυπάν με όλμους και κανόνια” του Άσιμου και να το εννοούμε.

    (ζητώ συγνώμη από τους διαχειριστές του blog διότι ανάρτησα το παραπάνω σχόλιο πριν σε λάθος ανάρτηση…)

    • HappyHour

      Δυστυχώς τα μέσα μεταφοράς θα έχουν απεργία εκείνη την μέρα. Θα μπορούσαν να βάλουν λεωφορεία αλλά τεσπα.

      Με τα πόδια όποιος μπορεί ή με ταξί, όποιος έχει να το πληρώσει.

      Τα χημικά που σίγουρα θα πέσουν θα μας διαλύσουν. Μπορούμε όμως να ανασυγκροτηθούμε ο καθένας στο μπλοκ του και ξανά να συγκεντρωθούμε στο σύνταγμα. Κι αν μας διαλύσουν πάλι, ξανά εμείς εκεί.

      Υπ’ όψιν πάντως ότι θα είναι κάργα ασφαλίτες αυτή η πορεία οπότε προσοχή σε όλους.

      • mazestix ( toixo-toixo.blogspot.com )

        Σοβαρά μιλάς;
        Μυαλό δε βάζουν;
        Πάλι απεργία τα μέσα τη μέρα της γενικης;
        Ε γαμώ τα πάντα τους! πουλημένα τομάρια!
        Τελοσπάντων πάμε Σύνταγμα και όσο αντέξουμε.
        Ας πάρουν αυτοί το ελικόπτερο να φύγουν και ας πληρώσουμε κι ένα ταξί παραπάνω … τι να κάνουμε!

  • pavlos

    Καλημερα σε ολους και συγχρητηρια για το μπλογκ σας.Ειμαι απο αυτους που ξυπνησαν μετα το δεκεμβρη του 2008.Εχω καταφερει και μενω ξυπνιος απο τοτε.Εχω κατεβει εκτοτε σε ολες τις μεγαλες απεργιες -διαδηλωσεις.Δεν θελω ουτε να το παιξω εξυπνος ουτε να κρινω κανενα.Απλα θελω να μοιραστω μαζι σας καποιες εμπειριες μου και σκεψεις.
    -1ον.Χημικα θα πεσουν
    -2ον.Και ξυλο θα πεσει.
    Το προβλημα που εντοπισα σε ολες αυτες τις πορειες ηταν ο φοβος και η ελλειψη στοχου και συγκεκριμενων αιτηματων.Ο καθενας πηγαινει για διαφορετικους λογους, λαθος.Αυτη την στιγμη πρεπει να απαιτησουμε την φυγη του ΔΝΤ.Τι να το κανουμε να φυγει ο ΓΑΠ και να ρθει ο Αντωνιης ,πρεπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.Δεν λεω να καταλαβουμε εμεις την εξουσια φυσικα , αλλα πρεπει να αλλαξει κατευθυνση η πολιτικη στη χωρα.Ο φοβος πρεπει να αλλαξει φορα απο μας σε αυτους κι οχι το αντιθετο που συμβαινει σημερα.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΟΜΑΞΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΩΣΤΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΤΙς ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΜΑΣ.
    Το προβλημα ειναι οτι σε καθε πορεια αρχιζουν καποιοι να επιτιθονται στα ΜΑΤ και μετα αυτοι βρισκουν ευκαιρια να ψεκασουν ολη την πορεια.Ο ΣΤΟΧΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΑΤ , ΤΑ ΜΑΤ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΟΛΩΜΑ.
    Αν παμε ολοι ειρηνικα και καθησουμε κατω τοτε θα φανουν και οι ανεγκεφαλοι που αρχιζουν να πετανε πετρες και τα ΜΑΤ δεν θα χουν αφορμη να επιτεθουν.Αποψη μου λοιπον ειναι να κατσουμε ολοι κατω στο Συνταγμα και να μην φυγουμε …Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟςΣ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΣΤΟΧΟ ΜΑΣ. ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ …ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ..
    <> ΠΡΟΥΝΤΟΝ
    ΥΓ1.ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΝΤΟΠΑ ΕΙΝΑΙ http://www.youtube.com/watch?v=fW1wpLAvbKk
    ΥΓ2. Θα θελα να ενημερωσω πως κυκλοφορει στο ιντερνετ ψαξτε το στο google εγχειρηδιο απο αιγυπτο με πολυ χρησιμες συμβουλες.Το λινκ ειναι http://docs.google.com/viewer?url=http://www.babylonia.gr/media/k2/attachments/manual1.pdf&chrome=true.

    ΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ.

  • nasos

    1 Μάρτη ελπίζω να μαζευτούμε πολλοί να δείξουμε ποιοι είμαστε και κυρίως να δείξουμε στον κόσμο οτι μπορούμε να σπάσουμε το κλίμα του φόβου και τις αδράνειας.Αυτή τη χρονιά και την προηγούμενη συνέβησαν κοσμογονικές αλλαγές στον κόσμο της εργασίας τα χίλια πρόσωπα του καλού καπιταλισμού σαν σύστημα ( κοινωνικό, πολιτικό, ηθικό) καταρρέουν σαν τραπουλόχαρτα και αφήνουν τους πολίτες εκτεθειμένους και σοκαρισμένους απο τον ρυμαγμό του ονείρου (αμερικάνικο-ελληνικό καταναλωτικό όπως θέλει το λέει κανείς ) .Και οι άνθρωποι που έχουν μετατραπεί σε καταναλωτές έχουν παγώσει. Μοιάζουμε με λαγούς που μαρμαρώνουν στα φώτα του αυτοκινήτου που έρχεται καταπάνω μας με ιλιγγιώδη ταχύτητα να μας λιανίσει… σκέφτομαι σε λίγα;..ας πούμε λίγα χρόνια πως θα είναι η κατάσταση, προβλέπετε φριχτή και δυστυχώς ο εξαθλιωμένος δύσκολα σηκώνει κεφάλι..θα αλλοιώσω μια ιστορική φράση ενός μεγάλου επαναστάτη …το ν α κ υ ρ ή ξ ο υ μ ε τ η ν ε π α ν ά σ τ α σ η π έ ρ σ ι θ α ή τ α ν π ο λ ύ ν ω ρ ί ς τ ο υ χ ρ ό ν ο υ θ α ε ί ν α ι π ο λ ύ α ρ γ ά φ έ τ ο ς π ρ έ π ε ι ν α τ η ν κ υ ρ ή ξ ο υ μ ε !!! Η κυβέρνηση και ας μη γελιόμαστε το ίδιο το σύστημα μας κήρυξε τον πόλεμο τώρα ήρθε η ώρα να φανούμε αντάξιοι των περιστάσεων και να δεχτούμε την πρόκληση….δεν πληρώνω την κρίση τους

  • kiki

    Οχι το μετρο δεν εχει απεργια, μπορουμε να φτασουμε και να φυγουμε, αλλα το θεμα ειναι να μην φυγουμε, να κατσουμε εκει, ολη νυχτα.
    αν μας διαλυσουνε με χημικα να ξαναγυρισουμε, εστω μια φορα να δειξουμε την θεληση μας να απαλλαγουμε απο αυτους.

  • HappyHour

    υπάρχει επίσης και αυτό το σαιτ

    http://apergia.gr

  • ο κύριος αμ

    Καλημέρα ,
    είτε έχουν απεργία τα «μέσα» είτε όχι , μπορούμε μέσω του blog , να έρθουμε σε επαφή και να ρυθμίσουμε τα «πήγαινε -έλα» , με τα δικά μας αυτοκίνητα .
    Εγώ , μένω στα βόρεια προάστια και να μεταφέρω άλλον έναν !

  • ο κύριος αμ

    Ε εντάξει , όταν λέω «βόρεια προάστια» δεν εννοώ τα «πολύ» βόρεια :))))))

  • κικη

    Οχι το μετρο λειτουργει για να παει ο κοσμος στην πορεια.
    αλλα και με τα ποδια, αει στην ευχη πια, εγω ερχομαι απο Μανη γιαυτο, ας παρετε τα ποδια σας και ας κατεβειτε, ας κανετε οτο στοπ, θα βρεθει λυση για ολους που θελουν.
    αντε ειναι η τελευταια μας ευκαιρεια και μοναδικη, αν αποτυχει και αυτην την φορα τοτε ειμαστε αξιοι της μοιρας μας.

    • ο κύριος αμ

      … με τα πόδια ;
      κι εκείνον τον τενεκέ με το λαδάκι που μας έταξες , πως θα τον κουβαλήσεις ;
      :))))))))))

      • κικη

        @ ο κυριος αμ
        σου εταξα , αν ναι να σου στειλω με φορτωτικη μολις γυρισω, σε οσους εταξα παντως μεχρι στιγμης πηραν.

    • ftanei_pia

      @ κικη 19/02/2011, 11:50
      Όχι ρε κικη, οχι ρε κικη!
      Η πρώτη καλή μας ευκαιρία και όχι η τελευταία, νομίζω πως είναι.
      Αλοίμονο!
      Προσωπικά θεωρώ,ότι τώρα αρχίζει η αναμέτρηση.
      Σοβαρή ή όχι θα δείξουν οι επόμενες ώρες.

  • stefanos

    Παιδιά εγώ πήρα σήμερα στον ΗΣΑΠ να ρωτήσω για την Τετάρτη και μου είπανε ότι δεν ξέρουν απο τώρα να απαντήσουν και ότι θα ξέρουν μια μέρα πριν

  • ουγκας

    Προμηθευτείτε σε υγρή μορφή mallox plus απ’το φαρμακείο και διαλύστε το σε νερο περίπου 1 με 2 (εγώ πάντα το κάνω όσο μ’αρέσει η υφή) και βάλτε σ’ένα μπουκαλάκι να το χετε πρόχειρο. Κασκόλ ή μαντήλι ούτως ώστε να απλώσετε mallox πάνω όταν έρθει η ώρα και στο πρόσωπο. Τσεκάρετε indymedia για πληροφορίες.

  • Κώστας Γιαννίρης

    Προτείνω μόνιμη κατασκήνωση διαμαρτυρίας στον Εθνικό Κήπο.

    • ftanei_pia

      Καλό φαίνεται εκ πρώτης όψεως…
      …αν όμως οι μπάτσοι μας κλείσουν τις πόρτες και μας την πέσουν μέσα στα δέντρα και τα φυτά, ποιός θα βοηθήσει Κώστα μου; Εγώ δύσκολα ανεβαίνω τα δίμετρα κάγκελλα.

  • mazestix ( toixo-toixo.blogspot.com )

    πώς μπορώ να προσθέσω το «κι αν μέναμε στο Σύνταγμα» ως banner στο blog μου;
    (διότι τεχνολογικά είμαι αναλφάβητος…)

  • Αναχωρητής

    Εμφανώς βρήκες τον τρόπο. Για πές μου κι εμένα τώρα!

    • ftanei_pia

      Να σε βοηθήσω ή τα κατάφερες ήδη;
      Αν κάποιος κάνει το ίδιο ας το πει για να μην σπαταλούμε δυνάμεις εν όψει και της τετάρτης.

      • Αναχωρητής

        Εαν μας την πέσουν στον Εθνικό Κήπο, ε τότε θα είναι όπως μας την πέφτουν σε κάθε νησί και παραλία που απαγορεύεται η ελεύθερη κατασκήνωση, με την διαφορά οτι αυτή τη φορά θα έχει κάποια δημοσιότητα και ενα πολιτικό νόημα. Άλλωστε το ίδιο έκαναν και στην Ταχρίρ του Καίρου και στην πλατεία στο Μπαχρέιν οι «πολιτικά καθυστερημένοι» άραβες, απέναντι σε ασύγκριτα σκληρότερη καταστολή.

      • mazestix ( toixo-toixo.blogspot.com )

        @ftanei pia
        δεν τα κατάφερα…
        αν ξέρεις τον τρόπο και μπορείς, πες μου αν θες…

      • ftanei_pia

        Με συγχωρείς που δεν σου απάντησα.
        Μέσα στο γενικό χαμό, σήμερα το είδα.
        Αν επιμένεις να σου εξηγήσω κάτι στείλε μου προσωπικό mail να το δω αμέσως.
        dizagoriti@gmail.com

  • 2

    Στο λεωφορείο 155 Ελληνικό – Ομόνοια την Παρασκευή το πρωι μπήκαν ελεγκτές, μια φοιτήτρια δεν είχε εισιτήριο και της ζήτησαν τα στοιχεία της, εκείνη τους έδωσε ψεύτικο ονοματεπώνυμο ενώ όταν της ζήτησαν ταυτότητα τους είπε ότι κανένας νόμος δεν την υποχρεώνει να την έχει μαζί της. Τότε ρωτήθηκε αγριεμένα αν ανήκει στο κίνημα δεν πληρώνω και τους απάντησε θετικά, αυτό ήταν, τους έπιασε ένα αντιδραστικό παραλήρημα κατά του δεν πληρώνω, κατά των συναδέλφων τους απεργών λέγοντας με καμάρι ότι αυτοί δεν έχουν απεργήσει ούτε μια μέρα και τέλος απαίτησαν από την κοπέλα να κατέβει στο Σύνταγμα και να δώσει τα στοιχεία της στην αστυνομία, εκείνη τη στιγμή έσπασε η σιωπή των αμνών και οι επιβάτες υπερασπίστηκαν την φοιτήτρια στο να μην δώσει τα στοιχεία της στην αστυνομία και να κατέβει από το λεωφορείο….

  • Απόλλων

    Φίλοι και φίλες,

    αύριο για άλλη μια φορά καλούμαστε να συμμετάσχουμε δυναμικά σε ένα συλλαλητήριο στο οποίο θα φωνάξουμε δυνατά ότι είμαστε παρόντες στην ζωή μας!

    Ότι μπορούμε να συσπειρωθούμε για να κατακτήσουμε την ένωση.

    Ότι μπορούμε να μιλήσουμε όλοι μαζί και να αποφασίσουμε ότι δεν χρειαζόμαστε καμμία «ομπρέλα», καμμία πεφωτισμένη ηγεσία, κανένα πολιτικό σχήμα να μας καπελώνει, για να μπορούμε να βρισκόμαστε μαζί, να συνεργαζόμαστε μαζί, να δρούμε μαζί.

    Αύριο μένουμε στο κέντρο της Αθήνας.

    Στο τέλος της πορείας, καλούμε και καλούμεθα σε ανοιχτή συνέλευση, σε παλλαϊκή συνέλευση όπου όλοι μαζί χωρίς «ηγεσίες» αποφασίζουμε πολιτική ανυπακοή.

    Δεν πληρώνουμε τα χρέη τους. Δεν τους χαρίζουμε την γη μας, την πατρίδα μας, την λευτεριά μας!

    Προσοχή : δεν εμπλεκόμαστε στις προβοκάτσιες τους!

    Πρώτος εχθρός ο φόβος μας, ο ατομικισμός μας, η απομόνωσή μας.

    Μετά το σύστημα και τα εργαλεία καταστολής τους.

    Πρώτα κατακτούμε την πολιτική σύνθεση, την αλληλεγγύη, το κοινό όραμα.

    Μετά γκρεμίζουμε την καρδιά της εξουσίας : τις αγορές !

    Στόχος η πολιτική μας συσπείρωση, η αλλαγή συνειδήσεων, η κατάκτηση της βεβαιότητας ότι δεν είμαστε μόνοι μας.

    Αύριο μένουμε στο κέντρο της Αθήνας, αποφασίζουμε και δρούμε πολιτικά.

    Έχετε τα μάτια σας, τα αυτιά σας και τις καρδιές σας ανοιχτές !

Σχολιάστε